logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Er-op-uit tip: JetBrains Techlab

Nederland is een nieuwe en leerzame ontdekkingsreis rijker. JetBrains Techlab aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan laat bezoekers van alle leeftijden ervaren hoe je met technologie – robotica, kunstmatige intelligentie, 3D printen, Augmented en Virtual Reality – onze wereld beter kunt maken. Wisselende exposities en installaties maken elk bezoek aan het educatieve technologielab weer een verrassende ervaring.

De nieuwste technologieën ontdekken

In het vierhonderd vierkante meter grote JetBrains Techlab ervaren bezoekers van jong tot oud persoonlijk en op een speelse manier de nieuwste technologieën. Zo kun je er werken en dansen met diverse soorten robots, als een vogel vliegen over wereldsteden en nog veel meer ervaringen opdoen met Virtual en Augmented Reality. Met een tiental, regelmatig wisselende opstellingen laat het educatieve JetBrains Techlab zien hoe mens en technologie kunnen samenwerken en een duurzame toekomst creëren.

Een paar voorbeelden

De levensgrote, wijze RoboThespian spreekt meer dan dertig talen en kan niet alleen acteren, maar ook zingen. Met Birdly duik je virtueel een oceaan in, zwem je met dolfijnen en bestudeer je van dichtbij koraalriffen en een reuzenmanta. Bij Panda Chess daagt de robotarm Panda je uit om in drie zetten een potje schaak uit te spelen. In de Drone Cage kun je met een iPad locaties invoeren waar een geprogrammeerde drone autonoom naartoe vliegt. Bij VR Cinema word je met een VR-bril op ondergedompeld in een virtuele wereld die laat zien hoe technologie milieuschade kan oplossen. Met de AR City Games kun je een vervuilde rivier schoonmaken of zonnepanelen installeren om een stad te verbeteren.

Robot Spot

Vanaf september presenteert JetBrains Techlab – voor het eerst in Nederland – Spot, gemaakt door Boston Dynamics. Een robot op vier poten die tot vijf kilometer per uur kan lopen, zich moeiteloos over lastig terrein langs obstakels beweegt, 360 graden zicht heeft en geprogrammeerde taken uitvoert.

Meer weten? Ga naar de website van JetBrains Techlab.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.