logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jengeltje

In het boek ‘Jengeltje’ gaat er een engel vanuit de hemel naar de normale aarde. Ze heet Jengeltje. Je kunt het misschien al raden, maar dat engeltje is niet heel lief. Jengelen betekent zoiets als zeuren. Jengeltje wil altijd ruzie maken en onrust zaaien. Haar mede-engelen vinden dat niet goed, want engelen moeten lief zijn! Ze wordt naar de gewone wereld gestuurd om wat manieren bij te leren. Om te leren hoe ze lief en aardig moet zijn. Jengeltje baalt er maar van, want ze vindt het helemáál niet leuk op de aarde. Als dat maar goed afloopt…

Taken

Op aarde heeft Jengeltje een taak die ze moet voltooien. Ze moet 3 goede daden verrichten. Maar dat is zo makkelijk nog niet als je constant fratsen uithaalt. Ze komt bij een gezin dat haar manieren bij moet gaan leren. Het is een heel normaal gezin. Ze haat het als mensen braaf zijn, maar de zoon van het gezin is wel heel erg braaf. Braver kan niet. Als iemand iets stouts doen of van plan is te gaan doen, gaat hij het verklikken bij zijn ouders. Jengeltje mag hem niet zo.

Spookhuis

Op school hoort Jengeltje dat er een spookhuis is in de buurt. Er schijnt een oud vrouwtje te wonen die de hele dag op een stoel zit. Jengeltje wil dolgraag naar het huis om het te ontdekken. Maar al snel wordt ze teleurgesteld. Er zijn gewoon een paar pestkoppen van een jongens die het oude vrouwtje pesten door te doen alsof ze spoken zijn. Jengeltje wil ze terugpakken, en dat lukt haar. Ze geniet er met volle teugen van en ze doet ook nog iets goeds. Ze stelt het vrouwtje op haar gemak en ze verdrijft de jongens van het huis. De vrouw durfde haar huis niet uit vanwege de nepspoken, maar nu weer wel. Ze knapt haar huis op en nu lijkt het weer allemaal normaal. En Jengeltje heeft een goede daad verricht!

Ga direct naar Jengeltje op BOL.com.


Recensie over Jengeltje

Ik vind het een mooi boek. ‘Jengeltje’ is niet alleen leuk geschreven, maar het heeft ook een goede boodschap. Iedereen kan veranderen, zelfs Jengeltje. Het boek is leuk geïllustreerd en het past goed bij het verhaal.

Score: 7.5


Informatie

Jengeltje,
Illustrator: Rocio Del Moral
Uitgever: Uitgeverij de Eenhoorn, 88 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789462914711. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.