logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je ouders gun je het allerbeste, ook op hoge leeftijd


Wanneer je ouders een hoge leeftijd hebben bereikt, zullen veel dagelijkse dingen wat moeilijker lopen. Lang niet iedereen is gezegend met een goede gezondheid in de laatste levensjaren. Maar met de juiste hulpmiddelen kunnen ze gewoon lekker mee blijven doen. En dat is toch precies wat je wilt? Zorg er dus voor dat ze beschikken over comfortabele extraatjes die het allemaal wat gemakkelijker maken. In dit artikel lees je er meer over.

Een goed seniorenbed

Alles begint met een goede nachtrust. Helaas hebben ouderen over het algemeen juist meer moeite om in slaap te komen en ze slapen bovendien minder lang. Het is vrij normaal dat iemand op hoge leeftijd gedurende de nacht twee of drie keer wakker wordt. Dan is het maar beter als het bed in elk geval lekker comfortabel is. Niet alleen een goede ondersteuning is daarbij van belang, maar ook het gemak waarmee je uit bed kunt komen. Het is verstandig om een speciaal bed aan te schaffen, want met een seniorenbed heb je de meest ultieme combinatie van comfort en gemak in de slaapkamer. Deze bedden zijn vaak verstelbaar in hoogte en hebben vaak ook hekjes aan de zijkant, die voorkomen dat iemand eruit valt.

Een dagje weg

Wil je er af en toe op uit met je ouders, maar is één van hen slecht er been? Laat ze dan vooral niet achter de spreekwoordelijke geraniums blijven zitten, maar neem ze gerust mee. Zorg er dan wel voor dat je de beschikking hebt over een elektrische rolstoel. Die dingen zijn reuze handig mee te nemen, doordat ze opvouwbaar zijn. Hop, in de achterbak en op de plaats van bestemming rijdt vader of moeder trots in het rond, zonder hulp te hoeven vragen aan iemand anders. Zo behoudt iemand ook op hoge leeftijd nog zijn gevoel van eigenwaarde en dat is toch onbetaalbaar? Je hebt bij Totale Zorgwinkel je keus uit diverse exemplaren in allerlei prijsklassen, dus dat komt zeker goed.

Een veilige badkamer

Veel ongevallen binnenshuis bij mensen op hoge leeftijd hebben betrekking op de badkamer. Uitglijden en vallen zorgt voor heel wat ellende, wees daar dus op voorbereid. Adviseer je ouders op leeftijd om een cursus valpreventie te volgen en controleer of de badkamer voldoende veilig is, met antislipmatten, een verhoogde toiletbril en stevige handgrepen aan de wand, waaraan ze zich goed kunnen vasthouden.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.