logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je hebt het nooit meer te druk als je weet wat je doet

nooit-meer-te-druk Iedereen heeft er last van, maar vooral als je werkt wordt je behoorlijk heen en weer gesleurd. Iedereen trekt aan je: familie, gezin, werkgever, vrienden… probeer dat allemaal maar eens met elkaar te combineren! Veel mensen proberen het, maar sommigen slagen er slechts in. In Nooit meer te druk vertelt Tony Crabbe over zijn ervaringen met dit probleem.

Laat het los

De belangrijkste boodschap van Nooit meer te druk is ‘laat het los’. Maak keuzes, en leg je er bij neer dat je nu eenmaal niet alles kan. Een ander belangrijk punt is dat als je iets doet, je het zo goed mogelijk moet doen. Zonder afleidingen van mails en vergaderingen. Open deuren natuurlijk, maar dankzij de wetenschappelijke onderbouwingen van Tony komt het een stuk geloofwaardiger over. Doordat de schrijver dicht bij zichzelf blijft komt het boek heel persoonlijk en geloofwaardig over. Omdat het zo aannemelijk klinkt is het een goed boek voor mensen die op het randje van té druk lopen.

Wetenschappelijk gesteund

In drie hoofdstukken: Beheersing, Onderscheiding en Betrokkenheid ga je om leren gaan met je werkdruk en alle taken die op jouw bordje liggen. Dat gaat natuurlijk stap voor stap, waarbij iedere stap vaak meermaals wordt ondersteund met wetenschappelijke onderzoeken. Die onderzoeken zijn soms heel recent uitgevoerd, soms ook van jaren geleden. Daardoor komen sommige passages een tikje langdradig over, zeker wanneer hetzelfde idee een paar keer wordt verantwoord. Oké, het is natuurlijk altijd fijn om te lezen dat meerdere wetenschappers tot dezelfde conclusie zijn gekomen, maar wie weet gaat het ook andersom, en kun je onderzoeken vinden die het tegendeel bewijzen?

Belerend – of niet?

De toon van Nooit meer te druk is een tikje lastig te peilen. Aan de ene kant is het een heel los geschreven boek, vanuit de ervaringen van Tony himself. Aan de andere kant – mede door al die wetenschappelijke onderzoeken die er bij worden gehaald – klinkt het weer best zwaar. De samenvattingen, aan het einde van ieder (sub)hoofdstuk, doen dan weer een tikje schools aan. Zie je het dilemma? Feit is wel dat Tony in Nooit meer te druk fel uithaalt naar de gangbare timemanagement-systemen, die volgens hem compleet achterhaal zijn. Daarnaast verwijst hij graag naar andere schrijvers van zakelijke zelfhulpboeken, wat je natuurlijk weer het nodige leeswerk scheelt. Die tijd heb je alvast verdient. Daarnaast staan er natuurlijk tal van nuttige en praktische tips in, waar je zeker wat mee kunt om je agenda en vooral je hoofd een stuk leger te maken. Kritiekpuntje is de wat zoete kleur. Niet echt een stoer boek waar je als man mee gezin wilt worden. Aan de andere kant: who cares? Nooit meer te druk, Tony Crabbe LS Amsterdam, 364 pagina’s, paperback. Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789024572687

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.