logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je eigen meubels maken

Je bent toe aan een nieuw interieur en je bent op zoek naar dat ene meubelstuk dat jouw interieur afmaakt of naar die eyecatcher waar iedereen verliefd op wordt. Je kan er natuurlijk voor kiezen om langs elke woonboulevard te gaan en te hopen dat je het meubelstuk tegen gaat komen, maar je kan er ook voor kiezen om die eyecatcher zelf te maken. En dan hoor ik je denken, ik kan dat niet met mijn twee linkerhanden. Maar dit is helemaal niet het geval, want zelfs de mensen met twee linkerhanden kunnen meubels zelf maken.

Een goede planning is het halve werk

Het begint natuurlijk allemaal met een goede planning. Wanneer je een goede planning hebt liggen en ook aan deze planning houdt is de kans vele malen groter dat het meubelstuk eruit komt te zien zoals je wilt. Het is slim om niet alleen een plan op te stellen over hoe je het meubelstuk gaat maken, maar ook wat je allemaal nodig hebt. Zo kan je alles in huis halen voordat je begint. Je kan ook voor een Makita combiset kiezen, dan weet je zeker dat je alles in huis hebt.

Het juiste gereedschap

Naast een goede planning is het ook zeer belangrijk dat je het juiste gereedschap gebruikt. Naast dat het dus slim is om in de planning aan te geven wat je allemaal nodig hebt, maar ook dat je het gereedschap gebruik waarvoor het bedoeld is. Naast dat je het gereedschap moet gebruiken waarvoor het bedoeld is, is het ook slim om te kiezen voor kwaliteit gereedschap, bijvoorbeeld een kwaliteit machine zoals een Makita boormachine. Deze kosten vaak iets meer maar dan hoef je niet bang te zijn dat de meubels niet goed in elkaar zitten.

Neem je tijd

Ongeacht of je nu een befaamde klusser bent of iemand die twee linkerhanden heeft, het is zeer belangrijk dat je de tijd neemt. Onthoudt, Rome is ook niet gebouwd in een dag. Het kan ook altijd gebeuren dat het even niet lukt, zo’n dag hebben we allemaal wel een keer. Wees dan slim en ga het niet forceren. Leg de klus even aan de kant en ga een andere keer verder. Des te groter is de kans dat je een echte eyecatcher krijgt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.