logo-liggend-wit-donkerblauw

Je berghok netjes op orde met Toolflex


toolflex-ophangsysteem-50-cm-incl-3-steelklemmen-o

Een berghok wordt hier ook wel een rommelhok genoemd. Niet voor niets, want het is net als het opruimen van kinderen: spullen in de kast, deur dicht, niets meer aan doen. Uit het oog, uit het hart. Tot je de kast weer opent om er iets uit te pakken… Dan ben je soms minuten lang bezig met het uitgraven van de oude rotzooi. Dat kan anders! Wat structuur doet wonderen, zo blijkt. De nodige dozen en schappen hebben al de nodige rust gemaakt, maar dan is het toch nog tijd om een paar rondslingerende struikelstokken aan banden te binden: bezems, dweilen… ze staan te schuin of ze vallen om. Gelukkig ontdekten we de Toolflex: een handig systeem waarbij je bezems en dergelijke binnen handbereik hebt, maar ze toch ordelijk naast elkaar hangen.

animatie-principe-toolflex-wandstrip-met-steelklemDe Toolflex is een flexibel systeem voor je tools. Ha! Daar heb je de naam al verklaard. Einde verhaal. Nee, dat is natuurlijk niet zo. Want er is meer aan dit briljante systeem. Het bestaat uit een beugel (in ons geval van 50 centimeter breed) met daarop (in ons geval) drie klemmen. Het vernuft zit hem juist in die klemmen. Het zijn eigenlijk een soort vierkante steelklemmen met aan beide kanten een scharnier, met daartussen een rubber strip. Je duwt een bezemsteel tegen die rubber strip, en daarmee duw je die klemmen naar binnen. Deze klemmen zorgen er vervolgens voor dat die bezemsteel er niet zo maar uitvalt, maar netjes op zijn plek blijft. Precies krachtig genoeg om hem op zijn plek te houden, maar ook subtiel genoeg zodat jij de bezemsteel zonder kracht weer uit de klem kan pakken. Gewoon, door hem van de muur af te nemen. Handig hè, van Toolflex?

De steelklemmen van de Toolflex kun je naar links en naar rechts schuiven. Heb je bijvoorbeeld twee harde bezems en een brede dweil, of in het geval van een schuur: twee bezems en een sneeuwschuiver, dan kun je de afmetingen daar op aanpassen. Indien gewenst kun je er zelfs nog extra klemmen bij kopen om te koppelen aan de Toolflex-beugel, en het is zelfs mogelijk om er een paar haken aan te maken, zodat je bijvoorbeeld je snoeischaar netjes binnen bereik hebt. De Toolflex beperkt zich dan ook niet alleen tot je berging, maar ook in de schuur is het een subliem hulpmiddel om alles netjes op orde te houden! Dit veelzijdige systeem is ontzettend stevig en degelijk – niet vreemd dus dat je het ook in het professionele circuit vaak tegenkomt.

Je koopt de Toolflex al vanaf 17,50 euro bij www.thuisschoonmaken.nl. Een Tooflex van 90 centimeter breed met vijf ophanghaken kost 22,50 euro. Een extra steelklem kost 3,50 euro, en voor 5,95 euro krijg je vijf haken voor je Toolflex.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.