logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je badkamer samenstellen: handige tips, tricks & trends


De badkamer is een belangrijke, maar vaak nog onderschatte, ruimte in je huis. Het is de plek waar je jezelf even kunt terugtrekken om te ontspannen of jezelf op te frissen. Als je van plan bent om je badkamer te verbouwen of te renoveren, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je enkele handige tips, tricks en trends om je te helpen bij het samenstellen van de perfecte badkamer voor jou!

Maak een plan

Voordat je begint met de verbouwing van de badkamer, is het belangrijk om een goed plan te hebben. Denk na over hoe je de ruimte wilt gebruiken. Dit geldt voor zowel de indeling als de gewenste stijl. Maak een tekening en maak een lijst van alle benodigde materialen. Zo voorkom je dat je onverwachte kosten maakt en dat je tijdens de verbouwing voor verrassingen komt te staan.

Houd de functionaliteit in gedachten

Badkamers met een functioneel ontwerp dragen bij aan een fijne en comfortabele levensstijl. Niet alleen omdat je alles in de ruimte opneemt dat je nodig hebt, maar ook omdat je het volledig kunt aanpassen aan je eigen behoeften en wensen. Als je de functionaliteit in gedachten blijft houden tijdens het samenstellen en inrichten van de ruimte, betekent het dat het ontwerp van de badkamer gericht is op de maximale functionaliteit voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een ruime inloopdouche of een tweepersoons bad. Houd rekening met de beschikbare ruimte en zorg dat er voldoende bergruimte is voor handdoeken en verzorgings- en toiletartikelen.

Ga voor een tijdloze stijl

Als je je badkamer renoveert, wil je natuurlijk dat het er lang goed uit blijft zien. Ga daarom voor een tijdloze stijl die niet te snel veroudert. Dit kan betekenen dat je kiest voor neutrale kleuren, zoals wit, grijs of beige en dat je het geheel aanvult met opvallende accessoires. Kies voor duurzame materialen en goede kwaliteit sanitair om ervoor te zorgen dat de badkamer jarenlang mooi blijft.

Speel met de verlichting

Verlichting is een ontzettend belangrijk onderdeel van een goede badkamer. De juiste verlichting zorgt ervoor dat je jezelf goed kunt zien in de spiegel en dat de ruimte er warm en uitnodigend uitziet. Overweeg om dimbare lampen te installeren, zodat je de sfeer in de kamer kunt aanpassen aan je humeur of taak. Overweeg ook om LED strips te installeren om de ruimte een moderne touch te geven.

Durf kleur te gebruiken

Hoewel neutrale kleuren tijdloos zijn, kan het toevoegen van een trendkleur aan je badkamer een geweldige manier zijn om de ruimte te personaliseren. Overweeg om kleur toe te voegen aan de muur met een verflaag of tegels en kies voor kleurrijke accessoires zoals handdoeken en opbergmanden. Kleur kan een badkamer tot leven brengen!

Het samenstellen van de perfecte badkamer kan soms lastig zijn, maar met een goed plan en de juiste tips wordt het een stuk makkelijker. Met deze tips, tricks en trends maak je van je badkamer een plek waar je je thuis voelt en kunt ontspannen. Veel succes!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.