logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

JBL komt met echte surround soundbar en oordopjes met beeldscherm in oplaadcassette

Met de IFA elektronicabeurs in volle gang, is het tijd om een aantal spannende technieuwtjes te delen. Natuurlijk mag JBL daarin niet ontbreken. Zij introduceerden 4 soundbars, waarvan er eentje echt surroundgeluid gaat leveren… en oordopjes met een beeldscherm in de oplaadcassette. Maar er is meer!

Soundbars

JBL komt dit najaar met vier nieuwe Atmos-compatibele soundbars, waarvan er twee draadloze achterluidsprekers hebben, die je snel kunt neerzetten voor een echte thuisbioscoopopstelling. Deze draadloze speakers worden opgeladen zodra je ze koppelt aan de soundbar zelf, waardoor je geen extra oplaadstations nodig hebt. En als je geen film kijkt, zul je weinig baat hebben van een surroundspeaker naast je.

Het vlaggenschip is de JBL Bar 1000: een 11.1-kanaals soundbar met vier opwaarts gerichte luidsprekers voor Dolby Atmos 3D-geluid. Het heeft ook een draadloze subwoofer en ondersteunt DTS:X 3D surround sound. Dankzij de draadloze surroundspeakers hoef je geen luidspreker- of stroomkabels meer door je kamer te leggen, wat ideaal is voor kleinere ruimtes.

Specificaties

JBL Bar 1000JBL Bar 800JBL Bar 500JBL Bar 300
Kanalen7.1.45.1.25.15
Vermogen880W720W590W260W
Afneembare rear channelsJaJaNeeNee
Dolby AtmosJaJaJaJa
Upfiring drivers4200
MultibeamJaNeeJaJa
Subwoofer10″ wireless10″ wireless10″ wirelessIngebouwd
PureVoiceJaJaJaJa
JBL One AppJaJaJaJa
Prijs1149899645399

Voor ieder wat wils

Voor degenen die gewoon iets willen dat beter is dan de ingebouwde luidsprekers van de tv, komt JBL met de Bar 500 en Bar 300. Beide maken gebruik van virtuele Multibeam’-technologie om Dolby Atmos te bereiken, maar hebben geen echte achter- of opwaarts gerichte luidsprekers. Net als de duurdere opties, kun je muziek naar deze soundbars streamen met AirPlay 2, Alexa MRM en Chromecast, en ze kunnen worden bediend door je favoriete apparaat met stemassistent. Alle nieuwe soundbars gebruiken JBL’s PureVoice-technologie die de helderheid van dialogen optimaliseert en verbinding maakt met de JBL One-app, waardoor EQ-aanpassingen en integratie van muziekplatforms mogelijk zijn.

Op zoek naar coole gadgets?

Oordopjes met beeldscherm

Een van de meest verrassende producten van JBL dit jaar zijn wel de Tour Pro 2 draadloze oordopjes, met adaptieve ruisonderdrukking en aanpasbare ANC…. en een oplaadcassette met een 1,45-inch LED-touchscreen-bedieningspaneel.

Display in de oplaadcassette

Met het display op de oplaadcassette kun je door meerdere schermen bladeren om je muziek je beheren en je oordopjes kunt instellen. Daarnaast kun je oproepen, berichten en sociale media-meldingen ontvangen zonder eerst je telefoon te hoeven pakken. Het is daarmee een vervanging voor je smartwatch, of wanneer je jouw telefoon gewoon in je zak of tas wil bewaren.

JBL Tour 2 Pro

De Tour Pro 2-oordopjes zelf zijn Bluetooth 5.3 LTE-compatibel en beschikken over 10 mm drivers. De batterij van de oortjes gaan 10 uur mee, met 30 uur aan energie in de oplaadcassette. De Tour Pro 2 beschikken over zes ingebouwde microfoons die de ANC en hearthrough-functies moeten aansturen.

Specificaties van de JBL Tour PRO 2

 • True Adaptive noise canceling met aanpasbare ANC en aanpasbaar omgevingsgeluid
 • 10 mm dynamische drivers aangedreven door legendarisch JBL PRO-geluid
 • Aanpasbare geluidservaring met Personi-fi 2.0
 • Meeslepende JBL Spatial Sound
 • 40 uur totale muziekweergave – 10 uur in de oordopjes en nog eens 30 uur in de case
 • 6-mic perfecte telefoongesprekken met VoiceAware
 • Bluetooth 5.3, LE Audio-connectiviteit
 • Ovaal buisontwerp met meerdere maten oordopjes voor comfort, prestaties en de perfecte
  afdichting.
 • Prijs: 249 euro, vanaf januari 2023 verkrijgbaar

JBL Tour One M2

JBL brengt ook de Tour One M2 over-ear draadloze hoofdtelefoon uit, die volgens JBL hun beste hybride True Adaptive ANC ooit combineert met JBL Pro-tuned drivers. Ten opzichte van zijn voorganger is in ieder geval de levensduur van de batterij verbeterd van 25 uur naar 30 uur (met ANC ingeschakeld) en beschikt hij nu over Bluetooth 5.3.

Specificaties van de JBL Tour ONE M2

 • True Adaptive noise canceling met aanpasbare ANC en aanpasbaar omgevingsgeluid
 • 40 mm dynamische drivers afgestemd door legendarisch JBL PRO-geluid
 • Aanpasbare geluidservaring met Personi-fi 2.0
 • Superieure telefoongesprekken met 4-mic technologie met VoiceAware
 • Meeslepende JBL Spatial Sound
 • Tot 50 uur totale muziekweergave, tot 30 uur met geactiveerde ANC
 • Bluetooth 5.3, LE Audio-connectiviteit
 • Comfortabel, compact, opvouwbaar ontwerp en slechts 268g in gewicht.
 • Prijs: 299 euro, vanaf januari 2023 verkrijgbaar

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.