logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

JBL brengt de kracht van muziek naar Roblox


JBL opent JBL Land op Roblox, een nieuwe wereld waar geluid centraal staat. Spelers worden uitgedaagd om hun unieke ‘Sound’ te vinden, te creëren en te delen. JBL Land verwelkomt Roblox-gebruikers en JBL-fans in een virtuele wereld waar muziek, gaming en creativiteit samensmelten. De mogelijkheden voor zelfexpressie via geluid voegen een nieuwe dimensie toe aan de personalisatie van hun avatars en gameplay.

Roblox-time!

Door JBL Land op Roblox te introduceren, geven we onze community de middelen om zichzelf digitaal uit te drukken via geluid. Niet alleen kunnen spelers het land verkennen terwijl ze hun avatars personaliseren, ze kunnen ook hun eigen unieke geluidsidentiteit creëren”, aldus Daniel Lee, Chief Marketing Officer bij JBL. “Terwijl ons iconische merk de virtuele wereld van Roblox betreedt, omarmen we nieuwe kansen om bijzondere samenwerkingen en evenementen toegankelijk te maken voor meer mensen. We zijn verheugd om de virtuele wereld van Roblox te betreden en een nieuwe generatie audioliefhebbers op nieuwe platforms te bereiken.”

Geluid, stijl & zelfexpressie

JBL Land is een dynamische virtuele wereld waarin gebruikers games kunnen spelen en ‘soundbytes’ kunnen verdienen en ontdekken. Deze korte geluidsfragmenten – variërend van een reggaeton-beat tot puppy-geblaf of het iconische JBL ‘power-up’-geluid – kunnen door spelers worden gemixt om hun eigen unieke tracks te creëren. Vervolgens kunnen spelers hun ‘Sounds’ toevoegen aan de jukeboxen die verspreid zijn over het land, waar ze ontdekt en gewaardeerd kunnen worden door anderen. Op die manier wordt de soundtrack van JBL Land gecreëerd door de community, en dienen jukeboxen als mini-podia waar iedereen in de schijnwerpers staat. De wereld zal ook een speciale JBL Shop bevatten voor in-game merchandise, waar spelers hun JBLZ- of Robux-valuta kunnen besteden aan exclusieve virtuele items zoals koptelefoons en draagbare speakers voor hun avatars, waardoor hun Roblox-ervaring een extra dimensie krijgt.

Games & activiteiten

Bij de introductie biedt JBL Land drie dynamische games aan, elk ontworpen om leuke, boeiende ervaringen te bieden die de kracht van geluid laten zien. Spelers kunnen uitkijken naar het ontdekken van deze eerste spellen, waarbij er meer content zal worden toegevoegd naarmate JBL Land groeit. Als onderdeel van de lancering werkt JBL samen met maker Robuilds om een korte film te maken, volledig geproduceerd in JBL Land, waarbij het publiek wordt meegenomen op een muzikaal avontuur. Passend bij de rijke geschiedenis van JBL op het gebied van muziek en geluid, zal JBL Land gedurende het jaar ook speciale Roblox-activiteiten organiseren, waaronder:

  • JBL Snow Party-game
  • JBL Tomorrowland-activatie
  • JBL Music Academy quest
  • Virtuele lanceringen van nieuwe producten

De deuren van JBL Land zijn geopend sinds 21 februari 2024. Maak je klaar om te spelen, creëren en verbinden in een land van muzikale vrijheid. Voor meer informatie over JBL Land en de aankomende evenementen, bezoek JBL Land – Roblox.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.