logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL Flip 6


Sommige speakers kunnen zonder problemen de tand des tijds doorstaan. Zo ook de JBL Flip 6, die al 6 generaties lang zo’n beetje ongewijzigd is qua ontwerp… hoewel het met de Flip 5 een paar opmerkelijke updates heeft gekregen. Nu is er de JBL Flip 6 om het stokje over te nemen, maar wat is er nieuw en anders?

Robuuste speaker

De langwerpige speaker is robuust afgewerkt. Hij is IP67 afgedicht tegen water en stof (De Flip 5 had enkel een IP6-labeltje gekregen) en ziet er al gewoon oerdegelijk en solide uit. De cilindervormige speaker heeft aan beide kanten een passieve basspeaker. Midden in het stoere en eigenwijze mesh-uiterlijk van kunststof geweven materiaal zitten de tweeters en drivers verborgen. Door die degelijke behuizing kun je ‘m makkelijk laten vallen. De ergste schok zal worden opgevangen door de siliconen bumpers. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon vasthouden of ergens aan bevestigen met het draagkoord! Hij kan tegen een stootje en mag daarmee zonder problemen mee op pad tijdens la je avonturen. Zelfs naar het strand! De USB-C oplaadpoort zit verstopt achter een rubber klepje, dat goed afdicht.

Bediening van de JBL Flip 6

Bovenop de JBL Flip vind je de bedieningselementen, die netjes zijn weggewerkt op de grill, boven het logo. Ze hebben een duidelijke vorm en textuur, waardoor je ze goed op de tast kunt bedienen. Met de knoppen kun je muziek of video afspelen en pauzeren, het volume aanpassen, nummers overstaan en het befaamde JBL Partyboost activeren, waarmee je verschillende JBL speakers met elkaar kunt verbinden voor één groot muziekspektakel

JBL Portable-app

Om optimaal van de speaker gebruik te maken, kun je de JBL Portable app downloaden en koppelen met je speaker. Vanuit die app heb je toegang tot een equalizer, om de warme, ietwat baszware sound van JBL naar wens aan te smaken. Want ook de JBL Flip 6 heeft het bekende signature sound van JBL, die we over het algemeen goed weten te waarderen. Fijn om lekker mee te sporten of in een open omgeving naar te luisteren. Wil je echt helder geluid en alle kleine nuances horen? Daar zijn de JBL-speakers van het Flip-segment minder voor geschikt. Vanuit de JBL Portable app kun je ook hier de Partyboost instellen en gebruiken. Ook geeft de JBL Portable app toegang tot firmware-updates, die natuurlijk altijd welkom zijn en kun je – indien nodig – de handleiding inzien. Heb je twee speakers van hetzelfde model (en dus ook dezelfde generatie) dan kunnen ze stereo afspelen. Heb je een Flip 5 en een Flip 6, dan kun je ze wel koppelen… maar alleen in mono.

Speciale features

De JBL Flip 6 gebruikt Bluetooth 5.1 en ondersteunt de SBC Bluetooth-codec. Bluetooth 5.1 geeft de speaker een maximaal bereik van 40 meter binnenshuis, onder ideale omstandigheden. Er is geen externe aansluiting beschikbaar. De JBL Flip 6 gaat ongeveer 6 tot 12 uur vooruit op een volgeladen accu, afhankelijk van het volume.


Recensie over JBL Flip 6

De JBL Flip 6 is een fijne speaker voor als je onderweg naar muziek wilt luisteren, op vakantie of op open ruimtes. Tijdens de barbecue, feestjes of in de tuin doet hij perfect dienst. Hij heeft die bekende, baszware signature sound van JBL. Heb je eerdere producten van JBL gehad, dan past deze speaker als gegoten. De behuizing is degelijk en robuust, met een stoere afwerking en een praktisch formaat De levensduur van de accu had beter gemogen en het is jammer dat de stereo functie enkel werkt met twee speakers van hetzelfde model en type. Toch kun je eigenlijk niet mis met een speaker als dit. De bouw maakt veel goed, het feit dat hij stof- en waterdicht is afgewerkt biedt meer dan genoeg mogelijkheden en kansen.

Score: 8


Informatie

JBL Flip 6
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 139 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.