logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL Charge 4


JBL heeft heel wat Bluetooth-luidsprekers in alle prijsklassen. Al eerder mochten we genieten van de geluidskwaliteit van de JBL Xtreme 2, maar dat betekent niet dat JBL bespaart op zijn goedkopere modellen. Dat bleek wel uit onze ervaringen met de JBL Charge 4: deze Bluetooth-luidspreker is een stuk lager geprijsd, maar heeft nog altijd een goed geluid – plus een aantal voordelen van diens grote broer.

Formaat telt

Het verschil met de Xtreme 2 is natuurlijk wel hoorbaar. De speaker heeft een fijne en rijke bas, maar ook een natuurlijk geluid. Als je let op het surroundgeluid, dan delft de JBL Charge 4 het onderspit in de vergelijking. Mede daardoor (en de uiterst natuurlijke weergave van het geluid) klinkt de muziek en spraak bij de Charge 4 over het algemeen wat saai en vlak. Gelukkig kun je daar vanuit je smartphone of tablet nog genoeg op aanpassen om wat meer spice in de schaal te gooien.

Meer dan genoeg power

De naam Charge is eigenlijk best goed gekozen. De bluetooth speaker dient namelijk ook als powerbank voor smartphones en mobiele apparaten. De 7800 mAh-batterij heeft meer dan genoeg vermogen in huis! De interface is USB Type-C. Deze ingang gebruik je ook om de Bluetooth-luidspreker zelf op te laden, een afzonderlijke voeding is niet beschikbaar. Dankzij de JBL Connect+ -functie kan Charge 4 worden gekoppeld met andere JBL-apparaten om stereoparen te vormen. Compatibel zijn onder andere de modellen Extreme 2, Flip 4 en Pulse 3.

Klein maar robuust

De JBL Charge 4 kun je makkelijk overal mee naar toe nemen, zo lang je hem maar niet in je broekzak of jaszak probeert te proppen. Met 960 gram aan gewicht is de Bluetooth-luidspreker gemakkelijk te dragen. Het apparaat heeft ook een compact formaat van slechts 215 x 93 x 95 millimeter. Ondanks die compacte behuizing gaat de ingebouwde batterij meer dan 20 uur mee (tenzij je een aantal smartphones oplaad, uiteraard). Voor buitengebruik heeft de JBL Charge 4 waterdichte afwerking. Hij kan zelfs helemaal onder water gedompeld worden, maar daar moet je wel je best voor dien: hij blijft namelijk drijven 🙂 . Je bedient de speaker via de JBL-app of met knoppen op het apparaat. De aptX-codec, die een geluidsmateriaal met hoge resolutie levert voor bijzonder gedetailleerd geluid, wordt niet ondersteund, zoals met alle JBL-apparaten. Jammer, maar geen dealbreaker.

Ga direct naar JBL Charge 4 op BOL.com.


Recensie over JBL Charge 4

De JBL Charge 4 is een mooie en complete speaker. Wat de geluidskwaliteit betreft, kan deze Bluetooth-luidspreker niet echt concurreren met zijn grote broer, de JBL Xtreme 2. Maar dit model is niet alleen kleiner, hij is ook veel goedkoper. Met nog altijd een goed geluid en een mooie lijst pluspunten is deze lichtgewicht een geweldig alternatief.

Score: 8


Informatie

Charge 4, JBL
Meer weten?
Prijs: 149 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.