logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL Bar 2.0 all-in-one


Als je in de afgelopen jaren een nieuwe televisie hebt gekocht, zul je over het algemeen heel tevreden zijn over je aankoop. Het grootste probleem zal hem zitten in de geluidsweergave van je televisie. Dat krijgt maar geen aandacht van de fabrikanten (hoewel… misschien wordt er flink gehoopt op cross-selling!) Ben jij zo iemand die zich toch wel stoort aan het verkrampte en vlakke, blikkerige geluid van je televisie? Dan breid je die heel makkelijk uit met een soundbar, die je voor je televisie legt. De JBL bar 2.0 All-in-One is een heel betaalbaar alternatief. Wij legden onze oren te luisteren bij deze speaker!

Afspelen in een handomdraai

Deze soundbar is een echt instapmodel, wat vooral blijkt uit de eenvoud waarmee je hem bedient en waarmee je hem aansluit. Je koppelt hem aan je televisie via een HDMI-kabel. De JBL bar 2.0 All-In-One beschikt over ARC, zodat je het volume kunt regelen met de afstandsbediening van je televisie. Dat scheelt je weer een afstandsbediening! Daarnaast kun je muziek afspelen via bluetooth. Het bedienen kan via de afstandsbediening, maar ook via vier knoppen op de bovenkant van de platte soundbar. Daarmee schakel je hem in of uit, regel je het volume en pas je de invoer aan van HDMI naar Bluetooth.

Vormgeving

De JBL bar 20.0 All In One ziet er dan ook heerlijk sober en strak uit. Het logo vind je enkel op de bovenkant van de speaker, zodat hij altijd matcht bij je televisie. Aan de voorkant vind je een rij lichtgevende lampjes, die aangeven hoe hard het volume staat wanneer je deze aanpast. Bovenop vind je de knoppen en in een uitsparing aan de achterkant werk je de kabels netjes weg, zodat je de speaker zelfs kunt ophangen aan de muur, mocht je dat willen. De speaker is 61 cm breed en slechts 6cm hoog, zodat hij perfect voor je televisie kan liggen zonder het infraroodsignaal van je televisie te verstoren.

Geluid

Het geluid is prima in orde voor deze prijsklasse. Hij beschikt over twee drivers en een ingebouwde subwoofer, die garant staan voor een aanzienlijk volume. Je kunt het natuurlijk niet vergelijken met een set met een externe subwoofer, maar de speaker levert absoluut een flinke upgrade met de gemiddelde televisie. De speakers zijn wat naar links en rechts gericht, zodat je een stereo geluidsweergave krijgt als je een redelijke afstand hebt vanaf de speaker. Het geluid is netjes in orde, hoewel we een stukje diepte en power mistten die we wel duidelijk hoorden in bijvoorbeeld de JBL bar 5.1 surround. Maar dat is natuurlijk ook een speaker in een andere prijsklasse. Aan de andere kant is dit ook echt een heel eenvoudige speaker, zonder mogelijkheden om de equalizerinstellingen aan de passen. Die moeten dus voor alles goed werken, van films tot het journaal en alles daar tussenin – en dat is precies wat deze soundbar doet: de gulden middenweg bewandelen.

Ga direct naar JBL Bar 2.0 All-in-One op BOL.com.


Recensie over JBL bar 2.0 all-in-one

Dit is echt een allround speaker die je neerzet, aansluit en gebruikt. Geen overbodige instellingen, geen poespas. Hij levert een indrukwekkend 80w geluid en zorgt dat zowel films als talkshows goed overkomen in stereo geluid, met een mooie bas als extra basis. De instelmogelijkheden zijn beperkt, evenals de aansluitmogelijkheden. Ondanks dat zul je genieten van deze speaker, binnen deze prijsklasse levert hij namelijk een mooi plaatje van geluidskwaliteit, gebruiksgemak én een mooie speaker om te zien.

Score: 8


Informatie

JBL Bar 2.0 All-in-One, JBL
Meer weten?
Prijs: 179 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.