logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stoere JBL Authentics: multiroom speakers


Deze opvallend stoere draadbare speakers zouden wel eens JBL’s antwoord op Sonos kunnen zijn. Het tijdloze en stoere retro ontwerp is gevuld met high-tech features, waaronder Dolby Atmos en multiroom. Maar wat kun je nog meer met de JBL Authentics speakers?

Multiroom speakers

Deze nieuwe JBL speakers zijn geïnspireerd op de legendarische JBL L100-luidspreker uit de jaren 1970. Daarmee maakt JBL een toffe knipoog naar zijn rijke verleden, maar dan met een moderne twist. De speakers bestaan uit een aluminium frame met een op maat gemaakte behuizing met een synthetisch lederen bekleding en een herziene Quadrex-grille. Stoer zijn ze zeker. Maar ook praktisch, want je kunt meerdere speakers met elkaar koppelen voor een heuse multi-room ervaring. Bovendien worden de geluidsdelen netjes verspreid tot een Dolby Atmos ervaring. Speakers, assemble!

Selftuning

Op zoek naar geweldig geluid in elke kamer? Automatische self-tuning kalibreert en past de audioprestaties aan telkens wanneer de luidspreker wordt ingeschakeld. Zo kan jij achterover leunen en ontspannen, met de gedachtegang dat het geluid geoptimaliseerd zal zijn, ongeacht waar je de luidspreker plaatst.

JBL Authentics 500

Het topmodel uit de reeks is de JBL Authentics 500 (adviesprijs: 629,99 euro). Het geluid komt uit drie 1″ tweeters en drie 2.75″ midrange woofers en een 6.5″ naar beneden gerichte subwoofer. Dat belooft heldere tonen en een vette bas. De speaker is goed voor 270 Watt aan 3.1-kanaals geluid en Dolby Atmos, dat je meeneemt in een multidimensionale geluidservaring met extra lagen en scherpere details. Ervaar de muziek alsof je vooraan bij een live optreden staat, zonder het huis te hoeven verlaten.

JBL Authentics 300

Zijn kleinere broertje is de draagbare JBL Authentics 300 (adviesprijs: 429,99 euro), met een batterij die tot 8 uur meegaat. Deze speaker biedt kamervullend geluid, maar is ook heel goed buitenshuis te gebruiken. Met onderscheidende hoge tonen en diepe bassen levert de JBL Authentics 300 uitzonderlijke audioprestaties waar je ook bent – van de keuken tot de tuin of in het park.

JBL Authentics 200

De meest compacte uitvoering is de JBL Authentics 200 (adviesprijs: 329,99 euro), die in staat is stereo geluid te bieden. Een paar van 1″ tweeters laten elk nummer tot leven komen, terwijl de full-range 5″ woofer en de naar beneden gerichte 6″ passieve radiator diepe bassen creëren voor een perfecte balans, ongeacht het muziekgenre.

Baanbrekende integratie met Amazon en Google

Maak kennis met een nieuwe integratie, ontwikkeld in samenwerking met Amazon en Google, die consumenten gelijktijdige toegang biedt tot hun spraakassistenten op de JBL Authentics-speakers. Hierdoor kunnen consumenten ervoor kiezen om beide spraakassistenten te registreren, en tegelijkertijd communiceren met Google Assistant of Alexa op hetzelfde apparaat. Met beide integraties hebben gebruikers de keuze en flexibiliteit om naadloos te communiceren met beide spraakassistenten, te profiteren van hun verschillende mogelijkheden en tussen hen te schakelen voor verschillende activiteiten. ​​Eenmaal ingeschakeld, gebruik je beide spraakassistenten om je favoriete muziek af te spelen, je smart home-apparaten te bedienen, timers en alarmen in te stellen en nog veel meer, handsfree, met alleen je stem. Zodra de assistenten zijn ingesteld op de JBL One app, zeg je gewoon “Hey Google” of “Alexa” om aan de slag te gaan.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.