logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jane Doe 1 – Doolhof der Dimensies

Jane Doe is een apart meisje. Ze heeft heel bijzondere ogen en heeft nogal een bijzondere entree gemaakt op het eiland Bluehaven. Zij en haar vader kwamen namelijk door een Toegangspoort gestrompeld, jaren geleden. Die poort biedt toegang tot Het Slot, een magische plek die verschillende dimensies met elkaar verbind. Jane en haar vader John komen dus uit een andere dimensie. Jammer genoeg is John compleet van de wereld en leeft meer als een kasplant dan als de vitale man die hij ooit was. Met Jane als zijn verzorger mogen ze in de kelder van de familie Hollow wonen. Die laten echter duidelijk merken dat ze niet gediend zijn van hun aanwezigheid – maar de Eilandraad heeft besloten. Jane sluit echter een geheime vriendschap met de dochter van de familie Violet. Samen halen ze heel wat kattekwaad uit. In Jane Doe 1 – Doolhof der Dimensies maak je kennis met Jane – en in het bijzonder met het wrede en mysterieuze Slot.

Aardbevingen

Er is echter meer aan de hand met Jane dan je op het eerste zicht zou denken. Wanneer Jane namelijk overstuur raakt, ontstaan er aardbevingen op het eiland! Op een gegeven moment loopt de haat-haatverhouding tussen het eiland en Jane zo uit de hand, dat ze op het punt staat om geëxecuteerd te worden. Dan stapt haar vader echter ineens op en verdwijnt hij in de poort. WInnifred Robin, de beheerder van het Bluehaven Museum, ontfermt zich over Jane. Ze heeft namelijk een visioen gehad tijdens haar avontuur in Het Slot, waarin ze een compleet scenario heeft gezien van alles wat moet gebeuren. En daar speelt Jane een grote rol in!

Het Slot

Even later wordt ook Jane door De Poort naar Het Slot gestuurd. Daar ontdekt ze wat voor een mysterieuze wereld het eigenlijk is, maar ook dat deze wereld zijn geheimen en gevaren herbergt. Het Slot is namelijk in handen van Roth, een gemene man die mensen ontvoerd om omvormt tot zijn eigen leger Leerloppen, in leer verpakte zombies met gasmaskers voor. Zij worden op hun beurt weer bijgestaan door blikken honden, die mensen opsporen. Tijdens haar omzwervingen leert ze Herman kennen, een man die al jaren weet te overleven in Het Slot. Samen met hem gaat ze op zoek naar haar vader… en haar moeder, die wellicht rondzwerft in het vervloekte labyrinth. Een magische sleutel speelt daarbij een belangrijke rol, maar kan ze Herman eigenlijk wel vertrouwen? Wanneer ze gevangen genomen worden, lijkt het erop dat ze zo maar in een val is gelopen. Juist op dat moment loopt ze Violet tegen het lijf, die ook via de Poort naar het Slot is gekomen om Jane bij te staan. Violet is echter een stuk ouder geworden en bovendien blijkt ze bijzonder goed getraind te zijn voor Winnifred. Wat is hier allemaal de bedoeling van?

Ga direct naar Jane Doe – Doolhof der dimensies op BOL.com.


Recensie over Jane Doe 1 – Doolhof der Dimensies

Jane Doe 1 – Doolhof der Dimensies is het eerste deel over de mysterieuze Jane, die je laat kennismaken met het Slot, een koppeling tussen alle dimensies. Daar beleef je een spannend en soms wreed avontuur, met de nodige schrikmomenten en spannende omschrijvingen van de smakeloos vervormde leerkoppen. Het is een spannend en onderhoudend verhaal met een enorm tempo. De verwarring bij Jane is bijna tastbaar, de puberale besluiteloosheid en de wervelstorm waarin ze terechtkomt is heel pakkend neergezet. Vergelijk het met de spannende dystopische sci-fi als De Labyrinthrenner, maar dan in een magischer jasje.

Score: 8


Informatie

Jane Doe – Doolhoef der dimensies,
Illustrator: nvt
Uitgever: Fantoom, 415 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789059247109. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.