logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek

Ken je Jamie’s Food Fight Club van televisiezender 24Kitchen? Een geweldig leuk programma, waarbij een bekende acteur, sporter, muzikant of wat dan ook samen met Jamie Oliver en zijn kameraad Jimmy (wiens achternaam vreemd genoeg niet in het boek terug te vinden is – terwijl hij toch bij iedere aflevering aanwezig is?!?) in de keuken staan om uitgebreid te koken. Dat doen ze met een aantal recepten uit de stal van Jamie Oliver, maar ook een gerecht van henzelf, hun ‘signature dish’. Om het zo maar te zeggen. De ongedwongen sfeer van interviewen en de geweldige recepten maken het programma tot een groot succes. Het is niet voor niets dat de beste gesprekken in de keuken ontstaan.

Veel vis

Wat opvalt (en eigenlijk best logisch is, aangezien de kookplek op de pier in Southend is gevestigd) is dat er ontzettend veel gerechten zijn met vis en/of schaaldieren. Daar moet je natuurlijk maar net van houden. Gelukkig zijn er ook veel andere ingrediënten en vleessoorten die gebruikt worden in de rijke internationale keuken (dankzij de variatie aan gasten) in het kleine restaurantje. Ieder heeft namelijk een andere oorsprong en neemt een stukje van die achtergrond mee in hun kookkunsten.

Verser dan vers

Een geweldig onderdeel van Jamie’s Food Fight Club is wel dat alle gerechten zo veel mogelijk vanuit de basis worden opgebouwd. Kleine broodjes, pasta, sauzen en salsa’s – ze worden allemaal vanaf het nulpunt gemaakt en op smaak gebracht. Dat maakt het eten eerlijk en heerlijk. Het laat ook zien dat de recepten in dit boek echt wel voor het weekend zijn voorbehouden, wanneer je meer dan genoeg tijd hebt en wellicht wat extra handjes voorbij komen om je even te helpen. En wacht maar af welke gesprekken er dan ontstaan!


Recensie over Jamie’s Food Fight Club Weekend

Jamie’s Food Fight Club Weekend Kookboek staat vol recepten die de nodige aandacht en liefde verdienen. Alle gerechten worden vanaf de basis gemaakt door de vele bekende gasten in het programma. Het boek is dan ook rijk aan foto’s van zowel zijn gasten, maar ook vooral van Jamie zelf. Alles is fantastisch en geweldig als je de teksten leest, zoals je van de enthousiaste Jamie gewend bent. Het zijn leuke en originele recepten (die wel bewerkelijk zijn) met veel verse ingrediënten als lam, vis en schaaldieren. Een tikje exclusief dus!

Score: 7


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.