logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: James Bond: No Time to Die


In de 25e James Bond-film No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie.

Bekijk hier de nieuwe trailer van James Bond: No Time to Die

De cast

In No Time to Die keert Daniel Craig terug voor zijn vijfde film als Ian Flemings James Bond 007. De cast bestaat verder uit Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright en Ralph Fiennes. 

Titelsong van No Time To Die door Billie Eilish

Billie Eilish heeft zojuist een teaser online geplaatst van haar titelsong voor de nieuwe James Bond-film No Time to Die. Het nummer heet ‘No Time To Die’ en verschijnt op 14 februari om 01.00 uur. Ze heeft het lied samen geschreven met haar oudere broer FINNEAS. Ze wonnen beiden op 26 januari jl. meerdere Grammy® Awards, waaronder Song of the Year en Record of the Year. Billie Eilish is de jongste artiest ooit die een Bond-theme heeft opgenomen.

Over de makers

Deze co-productie van Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM) en Universal Pictures International is geregisseerd door Cary Joji Fukunaga (Beasts of No Nation, True Detective). Het scenario is geschreven door Neal Purvis & Robert Wade (Spectre, Skyfall), Cary Joji Fukunaga, Scott Z. Burns (Contagion, The Bourne Ultimatum) en Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve, Fleabag).

Nog een bloedstollend spannende trailer

Bonus Features op 4K UHD, Blu-ray, DVD EN VOD:

  • Anatomy of a scene: Matera: – Op ware Bond-manier is er een ongelooflijke pre-credit scène te zien in No Time To Die. Een adembenemende achtervolging in Matera die te voet begint, dan met de motorfiets, dan met de auto. Niet zomaar een auto, maar de iconische Aston Martin DB5! Aan de hand van interviews met Daniel Craig en regisseur Cary Joji Fukunaga, plus interviews met belangrijke leden van de crew op de set, ontdekken we hoe de filmmakers deze adembenemende scène hebben opgenomen.
  • Keeping it real: The action of No Time To Die – In een wereld vol met CGI-zwangere actiefilms, onderscheidt de Bond-franchise zich door altijd praktische stunts te filmen, zonder het gebruik van speciale effecten. In dit stuk zien we hoe No Time To Die deze traditie voortzet met zijn verbazingwekkende actiescènes. 
  • A Global Journey – Exotische locaties zijn synoniem aan alle Bond-films en No Time To Die is niet anders. We keren niet alleen terug naar Jamaica, het spirituele thuis van Bond, voor het laatste uitstapje van Daniel Craig, maar gaan ook op wereldreis naar Italië, Noorwegen en Schotland. We horen van Daniel Craig, Cary Fukunaga, andere hoofdrolspelers en filmmakers hoe het was om op deze spectaculaire locaties te filmen.
  • Designing Bond – Productie-ontwerper Mark Tildesley en kostuumontwerper Suttirat Anne Larlarb bespreken samen met de cast en andere filmmakers de inspiratie, uitdagingen en beproevingen van het bedenken en maken van zulke opmerkelijke sets en kostuums voor de iconische Bond-franchise. 
  • Being James Bond (alleen op 4K UDH) – In deze speciale retrospectieve van 45 minuten geeft Daniel Craig een openhartige kijk op zijn 15-jarige avontuur als James Bond. Inclusief nooit eerder vertoonde archiefbeelden van Casino Royale tot de 25e film No Time To Die, deelt Craig zijn persoonlijke herinneringen in gesprek met 007-producenten, Michael G Wilson en Barbara Broccoli, in de aanloop naar zijn laatste optreden als James Bond. 

No Time to Die zal beschikbaar zijn op 4K UHD, Blu-ray™ en DVD.

  • 4K Ultra HD zorgt voor de ultieme filmervaring, met de combinatie van 4K-resolutie en de kleurenpracht van High Dynamic Range (HDR).
  • Blu-ray ontketent de kracht van uw HDTV en is de beste manier om thuis films te bekijken, met 6X de beeldresolutie van DVD, exclusieve extra’s en surround sound van bioscoopkwaliteit.

No time to die… of toch?

inmiddels is het bij iedereen wel bekend dat Daniel Craig afscheid gaat nemen van zijn rol als James Bond. En daar wordt in No time to die naarstig naartoe gewerkt. Deze film is met recht een epische afsluiter voor de Bond-films die Craig tot nu toe heeft gemaakt. Deze stoere, maar kwetsbare superspion zet alles op alles om de wereld te behoeden van het kwaad, maar wel met een heel groot offer.

Old-school

Wat wel opvalt, is dat Bond in deze film wat meer als de ouderwetse Bond tekeer gaat, compleet met gadgets en een geweldige omgebouwde auto. Dat is wel een heel bijzondere ontwikkeling, aangezien de eerdere films toch echt een unieke blik wierpen op het concept van Bond. Zou het wellicht toch een opstapje zijn naar een nieuwe serie, met de ongenaakbare spion (007 blijkt in deze film echt een inwisselbare titel te zijn!) in de hoofdrol?

Heracles

No time to die draait om biologische oorlogsvoering, waarbij de Russische onderzoeker Obruchev samen met het complete wapenplan door Safin wordt ontvoerd uit de onderzoeksfaciliteit. Het is nu aan Bond en de CIA (jazeker, Felix Leiter komt weer om de hoek kijken, samen met zijn nieuwe minion Logan Ash) om Obruchev terug te krijgen, voor het wapen ook daadwerkelijk wordt ingezet. Speciaal daarvoor wordt Bond, inmiddels met pensioen in Jamaica, wakkergeschud om weer in actie te komen. Daarbij wordt hij gecontronteerd met zijn directe plaatsvervangster Nomi, die bij MI6 bekend staat als de nieuwe 007. Dat zorgt natuurlijk voor de nodige wrijving, maar ook voor wat scherpe grappen heen en weer.


Ga direct naar James Bond: No Time To Die op BOL.com.

Recensie over James Bond: No Time To Die

CooleSuggesties topper

No Time To Die is een regelrechte spektakelfilm die de oude spionagespanning en gadgets van weleer perfect combineert met een bijna Fast-and-Furious-achtige dynamiek en chaos (maar… dan wel met een beter verhaal 😉 ). De film dendert als een sneltrein over je scherm, waarbij je van de ene spannende situatie in de andere wordt geslingerd. Het is een film vol actie, humor, sarcasme en een heerlijke dynamiek tussen de acteurs onderling, die de film echt naar een hoger plan tillen. Een waardige afsluiter van het Bond-tijdperk van Daniel Craig!

Score: 9


Informatie

Titel: James Bond: No Time To Die
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 156 minuten
Genre: actiefilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.