logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

James Blond gaat vol in de strijd tegen de mummie

james-blond-strijd-tegen-de-mummie-fred-diks-boek-cover-9789020673937 De boeken van James Blond worden hier echt verslonden. Ook helemaal niet vreemd, want met Kim en James Slimpelveld heeft schrijver Fred Diks een geweldig detectiveduo bedacht dat helemaal aansluit op de belevingswereld van 9-12-jarigen. Zelf noemen ze zich Detectivebureau Blond en Slim. In James Blond – Strijd tegen de mummie beleven Kim en James hun derde grote avontuur.

Blinde woede

Het begint allemaal wanneer Kim en James Slimpelveld zien hoe een meisje bij de bushalte wordt mishandeld door drie grote jongens. Dat kunnen ze natuurlijk niet zo maar laten gebeuren. Het tweetal schiet te hulp. In plaats van dat de jongens wegvluchten gaan ze echter ook met ons tweetal op de vuist en krijgen ze rake klappen. Zelf weten ze ook wat neuzen te raken, maar gelukkig kan Anna, het blinde meisje, veilig wegkomen. Een geweldige daad natuurlijk, waar ze ontzettend trots op zijn.

Mummie in de aanval

Die trots blijkt van korte duur, als blijkt dat de drie grote jongens aangifte hebben gedaan tegen de twee kinderen. Het klopt inderdaad dat één van de jongens, Mart, er een gebroken neus aan heeft overgehouden, maar hij vroeg er wel om natuurlijk! Toch mag het niet, vechten, en in zo’n geval is het hun woord tegen dat van Kim en James. Een lastige kwestie, ook voor de politie! Maar ons tweetal heeft niet voor niets een detectivebureau, en besluit op zoek te gaan naar bewijzen. Om hun eigen onschuld te bewijzen, maar ook om aan te tonen dat de drie grote jongens het blinde meisje hebben lastiggevallen. Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek.

Spannend tot de laatste bladzijde

De titel slaat op het overdreven gedrag dat Mart laat zien: normaal gesproken heeft een gebroken neus niet veel verband nodig: een steuntje van verband om de neus om ‘m recht te houden, en je bent klaar. Toch wikkelt hij zich volledig in het verband, net als een mummie. Dat maakt stiekem wel indruk bij de politie! Daarnaast hebben de drie jongens een goede advocaat achter zich staan… het ziet er dus slecht uit voor Kim en James, bijna tot de laatste pagina. Dat maakt het wel zo spannend: alles lijkt ons duo tegen te zitten. Zouden ze dan toch worden aangeklaagd voor mishandeling? Net als de eerdere delen is ook De Strijd tegen de Mummie erg vlot en spannend geschreven, met mooie aandacht voor rap. Ook hier heeft illustrator Mark Janssen gezorgd voor stoere illustraties die het verhaal wat meer tot leven brengt. Genieten tot de laatste bladzijde!

Informatie

James Blond – Strijd tegen de mummie, Fred Diks
Illustrator: Mark Janssen Kluitman, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789020673937

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.