logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Jack de Ruimteridder staat op ontploffen

jack de ruimteridder Sommige kinderen zijn heel erg snel boos. Daar is niet iets dat ze expres doen, dat zit gewoon in hun karakter. Maar dat wil niet zeggen dat ze er niets mee kunnen doen, want je zwakke punten leren herkennen is al een hele stap in het proces om ze ook te kunnen oplossen. Eén van die kinderen is de negen-jarige Jack. Ook hij wordt heel erg snel boos – hij voelt zich snel op zijn teentjes getrapt. En dat maakt het ook des te grappiger voor andere kinderen om hem extra boos te maken, want pesters houden er nu eenmaal van als kinderen overdreven en onnatuurlijk reageren.

Pesterige broer

Ook zijn broer Tim probeert Jack steeds weer op de kast te krijgen. Daardoor hebben ze bijna continu ruzie, wat natuurlijk helemaal niet fijn is. Jack zit met de handen in zijn haar: wat kan hij hier nu tegen beginnen? De hulp komt van ver: Fir, een Ruimteridder, schiet Jack te hulp. Dankzij de tips van Fir leert Jack langzaam steeds beter omgaan met zijn boosheid. Langzaam maar zeker wordt Jack daardoor steeds vrolijker en energieker. Totdat Fir wordt ontvoerd – dan moet Jack laten zien dat hij er klaar voor is om op eigen benen te staan!

Snel boos

Jack de Ruimteridder is een herkenbaar boek voor kinderen die snel boos worden – maar ook voor hun ouders. Het legt de situatie goed uit en geeft heldere tips om er beter mee te kunnen omgaan. Daarnaast is het een erg spannend verhaal over Jack en Fir, de ruimteridders. Het boek is voorzien van stoere cartoons in zwart-wit, die het verhaal tot leven brengen. Naast een spannend verhaal over Jack en zijn fantasievriendje Fir is het dus ook een leerzaam boek voor ouders, opvoeders en leerkrachten, die te maken hebben met kleine driftkikkertjes. Dankzij de tips en trucs uit dit leuke leesboek zal er heel wat meer rust en vrede komen!

Informatie

Jack de Ruimteridder, Martine Glaser
Illustrator: Wilma van den Bosch Clavis books, 103 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789044827453

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.