logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Jacht, Cis Meijer

Thrillers zijn lang niet alleen voor volwassenen, dat heeft uitgeverij De Fontein inmiddels wel bewezen met hun geweldige reeks “Politie-niet-betreden” thrillers, die je makkelijk herkent aan die typerende elastieken band om de cover. Een van de nieuwe titels uit deze reeks is het boek Jacht, geschreven door niemand minder dan Cis Meijer. Zij neemt je mee naar de middelbare school, waar Sam voor een akelig dilemma staat.

Valsspelen

Sam heeft namelijk niet bepaald goede cijfers. Veel klasgenoten uit haar leerjaar zijn flink aan het puberen en maken het de leerkrachten knap lastig om les te geven. De meesten geven geen blijk van spijt, maar Sam heeft regelmatig gewetensbezwaren. Als ze door haar mentor (die het bijzonder zwaar heeft te verduren) op het matje wordt geroepen, grijpt Sam haar kans schoon om op de computer van haar mentor een cijfer aan te passen, zodat Sam er weer wat beter voor staat. Die dag breekt er echter brand uit in het kantoor van haar mentor, waarbij haar mentor zwaar gewond en in coma in het ziekenhuis beland. Sam vermoed een misdrijf, maar niemand wil naar haar luisteren. Dan moet ze het zelf maar oplossen! Met gevaar voor eigen leven – Sam krijgt al snel een dreigbrief onder haar neus! Met een gevonden armbandje als belangrijkste troef begint ze toch haar onderzoek.

Schoolreisje

Niet al te lang daarna gaat de klas op schoolreis. Deze reis was een idee van haar mentor, die behoorlijk van de natuurlijke elementen en een goed groepsgevoel is. Een oude vriend van haar woont in Duitsland en geeft daar teambuilding-cursussen, midden in een fiks bos. De klas gaat daar met lichte tegenzin heen, de begeleidende leerkrachten proberen er alles aan te doen om het toch nog tot een succes te maken. Ondertussen vervreemd Sam steeds meer van haar vriendin Sanne. Ze blijkt slachtoffer te zijn van sexting, waarbij schaamteloze foto’s van haar worden doorverkocht. Maar door wie? En zou de brandstichter ook onder hen zijn? Gezien het aantal ongelukken moet Sam oppassen voor haar leven!

Ga direct naar Jacht op BOL.com.


Recensie over Jacht

CooleSuggesties topper

Cis Meijer is het weer gelukt om een razendspannend boek te schrijven, dat geloofwaardig en aansprekend is. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Sam en een mysterieuze tweede persoon – en hoewel vrij snel duidelijk is wie de tweede persoon is, blijft het toch spannend… wat heeft deze persoon te maken met het hele verhaal? En zal het Sam lukken om de dader tijdig te ontmaskeren, voor er meer ongelukken gebeuren… of zij het moet bekopen met haar leven? Wat is het motief van de dader – wat kan het daglicht niet verdragen? Jacht is een echte pageturner die je meeneemt naar de duisterste hoekjes van het Duitse woud!

Score: 9


Informatie

Politie niet betreden: Jacht,
Illustrator: nvt
Uitgever: de Fontein Jeugd, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789026151842. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.