logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Jabra Evolve2 30 headset

De pandemie heeft een bijzonder verschuiving en vraag gecreëerd: thuiswerkers hebben namelijk de behoefte om wat privacy en rust voor zichzelf te maken, maar ook de toenemende vraag naar videoconferencing en online gesprekken vraagt het nodige van de audioapparatuur. Kortweg: je wil af en toe genieten van muziek, je afzonderen van het rumoer van je huisgenoten en helder kunnen bellen. Je microfoon en speakers van je computer of laptop volstaan in zo’n geval vrijwel nooit. De Jabra Evolve2 30 heeft alles in huis om deze problemen het hoofd te bieden.

Vormgeving

De Jabra Evolve2 30 is subtiel vormgegeven en lichtgewicht. De vormgeving is wat meer high-tech dan dat van andere merken, dat zich vooral uit in de vorm van de hoofdband en de microfoon. Die heeft her en der wat kekke bochten, waardoor hij er trendu uitziet. De oorschelpen zijn bekleed met kunstleer en worden op het oor geplaatst. Heel stevig klemmen doet de koptelefoon niet, maar desondanks heb je toch een natuurlijke demping als je de koptelefoon opzet. Daardoor kun je hem langere tijd dragen zonder problemen. Daardoor worden je oren ook niet zo warm. Ook de onderkant van de hoofdband is gewatteerd en afgewerkt kunt kunstleer. De microfoon zit op het rechter oor en kun je ophoog klappen. De microfoon komt dan aan de buitenkant van de hoofdband. Voor het opbergen kun je gebruikmaken van de meegeleverde vilten zak, die het geheel een chique uitstraling geven.

Aansluitmogelijkheden

De Jabra Evolve2 30 is een bekabelde koptelefoon, die je enkel kunt aansluiten op een standaard USB-poort. Hij is niet te verbinden met bluetooth of een standaard audiokabel. Dankzij de USB-verbinding heb je echter wel een directe lijn met de audiosignalen van je computer, zodat er nergens ruis of storing kan optreden. Het werken met een snoer is – zeker als je gewend bent om draadloos te werken – wel even omschakelen. Waar laat je die kabel? Op de achterkant van de rechter oorschelp zitten bedieningselementen verwerkt voor het regelen van het volume en het afspelen/pauzeren van de media. Op de voorkant vind je de knop om gesprekken in Microsoft Teams aan te nemen of te beëindigen.

De geluidskwaliteit

Hoewel de Jabra Evolve2 30 ook als monoset verkrijgbaar is, waarbij je maar één oor gebruikt, kregen wij de stereoheadset ter beschikking. De helderheid van de microfoon valt op, zeker in omgevingen met het nodige achtergrondgeluid verricht de actieve ruisonderdrukking bijzonder goed werk. Je stem klinkt misschien wat scheller dan normaal, maar voor een goede ruisonderdrukking is dat wel logisch: ruis zit meestal in de lagere regionen. Ook voor het luisteren van muziek is de Evolve2 30 echter heel erg geschikt: hij biedt een heel rijk geluid, zeker voor een on-ear koptelefoon. De headset biedt een rijke bas en fijne middentonen, die bovendien rijk zijn aan details. Zelfs de hogere tonen zijn hier hoorbaar, waarbij alles wordt gecombineerd tot een harmonieus geheel. Er wordt een beetje warmte toegevoegd in het middenbereik, maar zonder dat er al te veel details wegvallen.

Software

Je kunt voor deze headset de gratis software Jabra Direct downloaden, voor zowel macOS als Windows. Het is de moeite waard, alleen al voor het installeren van firmware-upgrades, maar het maakt het ook mogelijk om de bedieningselementen op het oor van de headset op afstand te bedienen, evenals instellingen en de audio-weergave aan te passen. Het biedt ook ondersteuning voor verschillende softphones zoals Skype voor Bedrijven en Zoom.


Recensie over Jabra Evolve2 30

CooleSuggesties topper

De Jabra Evolve 30 levert geweldig werk op alle fronten. Het is een perfecte compagnon voor je online meetings dankzij de heldere microfoon met actieve ruisonderdrukking. Ook de koptelefoon levert uitstekende prestaties, die zich direct kunnen meten met de beste koptelefoons binnen dit prijssegment. Het is even wennen om zonder bluetooth te werken, maar als je aan de kabel gewend bent, zul je er niet meer om malen. Een geweldige koptelefoon die speciaal voor de werkplek is ontworpen. Hij past perfect op thuiswerkplekken, kantooromgevingen, maar is ook een aanrader als je gewoon lekker muziek wil luisteren of een film wil kijken.

Score: 9


Informatie

Jabra Evolve2 30
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 107.69 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.