logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Jabra Evolve 65t


Als je naar het uiterlijk van de Jabra Evolve 65t kijkt, zul je veel overeenkomsten zien met de oudere Jabra Elite 65t. Het verschil tussen deze twee oordopjes zit hem volgens Jabra in de verbeterde prestaties van de microfoons, waardoor je professionele telefoongesprekken kunt voeren. Voor een optimale geluidskwaliteit wordt er daarom een speciale bluetooth adapter meegeleverd voor je computer, zodat je ook daar optimale geluidskwaliteit kunt gebruiken.

De evolutie van de 65t

Door deze stap maakt de headset een flinke upgrade, namelijk van actieve mensen naar professionals. Dankzij de plug and play technieken profiteren die namelijk van veel betere telefoongesprekken, conference calls of andere spraaktoepassingen. Dankzij de dongle en de bluetoothconnectiviteit met je smartphone kun je zelfs met beide apparaten tegelijk verbonden zijn. En dat is absoluut praktisch!

Compacte dopjes

De Jabra Evolve 65t oordopjes zijn ’true wireless earbuds’. Twee oordopjes, die niet met een kabel met elkaar verbonden zijn en die je afzonderlijk in je oor kunt steken. Ze worden geleverd met drie maten siliconen dopjes, zodat je gegarandeerd bent van een goede pasvorm. In mijn situatie zaten ze stevig en solide om actief aan de slag te gaan met sporten en tuinwerkzaamheden, maar ook achter mijn bureau zaten ze (voor een langere tijd) nog altijd comfortabel. Ieder oordopje heeft vier gaatjes bij de microfoon. Daar zitten ook echt vier microfoontjes in, die samen zorgen voor een uitstekende ruisonderdrukking en het filteren van ruis tijdens het bellen.

Benieuwd naar de beste draadloze koptelefoons? Hier vind je een overzicht!

Lang gebruik

Zoals gezegd blijven de dopjes comfortabel, ook als je ze een langere tijd draagt. Toch is de accuduur van dit soort dopjes een stuk korter dan die van een normale draadloze koptelefoon: in dit geval 5 uur. Dat is een mooie hoeveelheid, er zijn waar weinig true wireless earbuds die deze tijd halen. Zijn ze leeg? Dan plaats je ze terug in hun opbergcassette, die dienst doet als oplaadstation. Met de ingebouwde accu kan de opbergcassette je oordopjes twee keer volledig opladen. In totaal kun je er dus 15 uur mee buiten de deur. Het opladen van de opbergcassette gebeurt met een micro-USB kabel.

Bediening

Als je jouw muziek of smartphone wil bedienen vanuit je koptelefoon, dan doe je dat vanuit de de twee oordopjes. De rechter earbud maakt verbinding met je smartphone, tablet of computer. De linker earbud verbind op diens beurt weer met het rechter dopje. Met één enkele knop op de rechter oorschelp kun je de set inschakelen, telefoontjes opnemen of beëindigen, Google Assistent of Siri gebruiken of de HearThrough functie inschakelen. Hiermee hoor je alle omgevingsgeluiden, die via de microfoon versterkt worden in je oren. Erg prettig en veilig in bepaalde omgevingen! Op het linker oordopje vind je een kleine schakelknop, die je naar boven en beneden kunt bewegen. Hiermee stel je het volume in, switch je van nummer en spoel je door. Speelt er geen muziek, dan kun je de knop gebruiken om de actuele batterijstatus op te laten lezen.

Muziekprestaties

Als je bedenkt dat de Jabra Evolve 65t voor professionals is ontwikkeld, zal het je niet verbazen dat er een nadruk ligt op spraak en telefonie. Wanneer je de koptelefoon voor het eerst gebruikt, voeren deze twee ook echt de boventoon in de geluidsprestaties. Muziek klinkt dan ook een stuk feller en harder dan je zou wensen: te veel aandacht op de hoge middentonen! gelukkig is daar de Jabra Sound+ app die je op je smartphone of tablet kunt installeren. Van hieruit kun je de middentonen wat omlaag trekken en de bas wat omhoog schakelen. Hieruit blijkt dat de schelle muziek een kwestie was van instellingen, en niet een beperking van de headset: die leveren dan een helder en vol geluid!

Handige functies

Waarom je de Jabra Evolve 65t moet kopen? Welnu: als je regelmatig belt via je headset is het eigenlijk een no-brainer. De microfoons leveren een loepzuiver geluid, de ruisonderdrukking doet prima zijn werk. In bepaalde omgevingen kun je met HearThrough alle omgevingsgeluiden horen, wat prettig en veilig is. Bovendien kun je op de headset instellen dat je jezelf hoort tijdens het telefoneren. Dat voorkomt het verkouden, wattige geluid dat veel koptelefoons leveren. Bovendien zit er een sensor in de headset. Doe je een oortje uit, pauzeert de muziek. Stop je hem binnen een minuut weer terug, wordt het afspelen hervat!

Ga direct naar Jabra Evolve 65t op BOL.com.


Recensie over Jabra Evolve 65t

CooleSuggesties topper

Hoewel veel koptelefoons gemaakt zijn om muziek op te luisteren met als extra functie telefoongesprekken te kunnen voeren, zijn er maar weinig headset juist ontwikkeld zijn om mee te bellen. deze headset is dan ook een welkome uitzondering de regel. Hij heeft ontzettend slimme functies aan boord die het plezierig maken om er mee te luisteren. Ze zijn comfortabel, zit een solide in je ooren beschikken bovendien over een aantal slimme en uitzonderlijk goede functies. Kanttekening deze koptelefoon is natuurlijk diens prijs, waarmee de fabrikant duidelijk laat zien dat het een product is voor de zakelijke markt.

Score: 9


Informatie

Jabra Evolve 65T, Jabra
Meer weten?
Prijs: 231.55 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.