logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Jabra Elite 4

Jabra heeft in onze ogen een goede reputatie opgebouwd in het leveren van heel goede producten voor een scherpe prijs. We waren dan ook direct nieuwsgierig naar de Jabra Elite 4 oordopjes, die onder de magische grens van 100 euro te koop zijn. Levert dit nieuwe model ook weer waar voor zijn geld?

Instapmodel

Als je kijkt naar de complete lijn oordopjes, van de Jabra Elite 3 naar de Jabra Elite 7, behoort de Elite 4 nog net tot het instapniveau. Dat houdt in dat vooral de interne techniek anders is dan de andere modellen: aan de buitenkant kun je maar lastig zien welke variant je in huis hebt. Er zijn wel verschillen, maar je moet wel heel goed kijken (en op de hoogte zijn van de andere modellen) wil je ze zo uit elkaar kunnen halen.

Interessante functies

Hoewel de Jabra Elite 4 volgens onze normen nog als instapmodel betiteld mogen worden, beschikken ze toch over een paar toffe functies, die je eigenlijk alleen maar ziet in duurdere alternatieven. ANC (actieve ruisonderdrukking) en een transparantiemodus zien we natuurlijk steeds meer, maar een functie als multipoint is toch erg prettig! En hoewel de ruisonderdrukking beter kan, levert hij prima prestaties voor gemiddelde werkomgevingen. De Bluetooth 5.2 connectiviteit, IP55 afdichting en de prima accuduur dragen bij aan onze positieve ervaring. De batterij gaat 4,5 uur mee met ANC ingeschakeld, maar een respectabele 7 uur zonder ANC. Dat verschil is best groot, veel merken gaan hier beter mee om.

Pasvorm

Hoewel Jabra een onderscheid maakt tussen de Elite en de Active oordopjes als het aankomt op pasvorm, wil dat niet zeggen dat de Elite 4 heel los in je oren steekt. Ik durf best met de 4,6-gram wegende oordopjes in mijn oren te hardlopen, als het er op aankomt! De pasvorm is comfortabel en subtiel, waarbij je twee extra rubber oordopjes krijgt meegeleverd om ook voor jouw oren de perfecte match te vinden. Hiervoor kun je de app gebruiken, die je helpt om geluidslekkage op te sporen. De knoppen van de Jabra oordopjes zijn fysiek, je moet echt op de oordopjes drukken om extra functies te gebruiken. Dat voelt misschien een beetje raar, maar je drukt de oordopjes daarbij niet verder je gehoorgang in, dankzij het slimme ontwerp.

App

De app is een praktische extra tool, waarmee je bepaalde functies en de geluidsweergave kunt finetunen naar jouw smaak. Zo kun je de ruisonderdrukking activeren of omzetten naar de transparantiemodus, de equalizerinstellingen aanpassen of voor een ander profiel kiezen en ook de oordopjes zoeken, mocht je ze plots kwijt zijn. Heb je de app echt nodig? Nee, dat niet. Standaard geven de 6mm drivers al een heel prettig geluid, wat 90% van de mensen zal bekoren.


Ga direct naar Jabra Elite 4 op BOL.com.

Recensie over Jabra Elite 4

De Jabra Elite 4 oordopjes zullen je op geen enkel vlak teleurstellen. De 6mm drivers zijn misschien wat aan de kleine kant, maar leveren nog altijd een bijzonder goed geluid. De kwaliteit van de ANC is goed, maar er zijn inmiddels betere alternatieven verkrijgbaar als je zoekt naar een headset met goede ruisonderdrukking. De oordopjes zitten praktisch en comfortabel. De subtiele vormgeving met een paar eigenwijze redails maakt hem geschikt voor zowel volwassenen als jongeren. De oordopjes hebben geen steeltje, waardoor ze netjes in je oor verstopt zitten. De cassette is compact, past makkelijk in je broekzak en biedt genoeg muziek om mee op pad te nemen.

Score: 8


Informatie

Jabra Elite 4
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.