logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat zijn de verschillen: Jabra Elite 3 vs Jabra Active 4 vs Jabra Elite 5 vs Jabra Elite 7


De oordopjes van Jabra zijn in een relatief korte tijd gelanceerd, variërend van de Jabra Elite 3 van 80 euro tot de Jabra Elite 7 Pro van 199 euro. Maar welke oordopjes moet je kiezen? En is de Jabra Elite 5 de ultieme middenweg in de hele serie oordopjes? Wij zetten alles voor je op een rij.

Ga hier direct naar de website van Jabra

Jabra Active of Elite?

Het belangrijkste verschil dat je moet maken is de keuze tussen een Elite model en een Active model. Een Active model onderscheid zich door een betere afwerking, waardoor ze beter tegen zweet bestand zijn en tegen een regenbuitje kunnen. Daarnaast hebben ze ActiveGrip oordopjes, die beter in je oor blijven zitten. Aan de andere kant zitten de Elite-dopjes ook heel solide en fijn, bij normaal sporten zullen die niet snel uitvallen. Zweet je veel en doe je aan intensieve sporten? Dan zou ik voor een Active-model oordopje gaan.

Op zoek naar coole gadgets?

Ruisonderdrukking

Een andere keuze is of je ruisonderdrukking wil – en hoe intens die moet zijn. Hoe hoger het cijfer in de modelcodering, hoe meer mogelijkheden je hebt om de ruisonderdrukking naar je hand te zetten. Uitzondering hierop is de Jabra Elite 5, die Adaptive Noise Cancelling biedt en zich gaandeweg aanpast naar gelang de behoeftes.

Extra functies

Overweeg daarnaast welke extra functies je wil en nodig hebt. Wil je oordopjes met Google Assistent? Dan kom je automatisch bij de Jabra Elite 5 of hoger. Deze sets bieden ook draadloos opladen, om maar even een zijsprong te nemen. De Jabra Elite 5 en de Jabra Elite 7 Pro beschikken over Bluetooth Multipoint, waarbij je met twee apparaten tegelijk kunt connecteren. Ook dat kan handig zijn! Vanaf de Jabra Elite 5 is er ook detectie aanwezig die ontdekt wanneer je de dopjes uit je oor haalt, waarna de media stopt met afspelen.

Geluidskwaliteit

Opmerkelijk genoeg is er niet heel veel overtuigend verschil in de geluidskwaliteit. De Jabra Active 4 klinkt misschien wat baszwaar, maar deze kun je in de Sound+ app prima temperen naar een neutralere klank. Omgekeerd kun je ook de pit terugbrengen in de neutrale Jabra Elite 5. Het grootste pluspunt van de 5 en 7 is de toevoeging van MySound in de Sound+ app. Deze functie stemt audio automatisch af op je hoorbehoeften, waardoor er een meer gebalanceerde luisterervaring ontstaat. 

SpecificatieJabra Elite 3Jabra Active 4Jabra Elite 5Jabra Elite 7 ActiveJabra Elite 7 Pro
Batterijduur7 uur, 28 uur in oplaadcassette7 uur, 28 uur in oplaadcassette7 uur, 28 uur in oplaadcassette8 uur, 30 uur in oplaadcassette8 uur, 30 uur in oplaadcassette
BeschermingIP55IP57IP55IP57IP57
ANCGeluidsisolatie via ontwerp en HearthroughJa, met instelbare hearthroughHybride active noise cancellationAanpasbare noise cancellation en hearthroughAanpasbare noise cancellation en hearthrough
Dopjes los te gebruikenNeeNeeJaJaJa
Microfoons44666 met Multisensor Voice
Shakegrip voor sportersNeeJaNeeJaJa
CodecsQualcomm aptX, SBCQualcomm aptX, SBCQualcomm AptX, AAC, SBCAAC, SBCAAC, SBC
Bluetooth MultipointNeeNeeJaJaJa
MyControlsNeeNeeJaJaJa
Draadloos opladenNeeNeeJaJaJa
Prijs79 euro119 euro149 euro179 euro199 euro
BOL.com linkJabra Elite 3Jabra Active 4Jabra Elite 5Jabra Elite 7 ActiveJabra Elite 7 Pro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.