logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: It’s a wrap!

We eten met zijn allen veel te veel vlees. Dat zal niemand meer verbazen. En eerlijk gezegd is dat voor niemand goed. Aan de ene kant worden dieren soms in erbarmelijk slechte omstandigheden vetgemest en voor spotprijzen naar de slachtbank gebracht, aan de andere kant kost vlees stiekem veel te veel van onze natuurlijke bronnen en dragen ze bij aan de neergang van ons klimaat. Tijd voor verandering. Tijd voor meer groente! It’s a wrap is een verzamelboekje met 50 recepten, bedacht door No Fairytales, die je misschien kent van de koelverse groentetortilla’s. Het mag duidelijk zijn: wrap yourself aroung the veggie lifestyle!

Wrap it up

In het kookboek van It’s a Wrap vind je 50 verrassende recepten die je kunt maken met wraps als basis. Een leuke insteek, die ook best wel trendy is. Met de hoofdstukindeling ben je ook klaar voor de dag. Er staan namelijk recepten in die je ’s ochtends kunt eten, als lunch kunt gebruiken of bij de borrel kunt serveren. Daarnaast staan er ook nog een flink aantal dinerrecepten in, zodat je ook ’s avonds kunt genieten van een lekkere wrap of recept met tortilla’s. Zo kwamen we een Tortizza tegen, maar ook een lasagne met tortilla’s. Leuke variaties, die we zeker kunnen waarderen. Grappig is ook dat er zowel zoete als hartige recepten in staan, hoewel de hartige recepten natuurlijk de boventoon voeren.

Flexitariers

Het kookboek is overigens niet geschreven als vegetarisch kookboek, hoewel het merendeel van de recepten vegetarisch is. Vlees bevat namelijk ook genoeg bestanddelen die je nodig hebt, en het is ook helemaal niet nodig om helemaal om te schakelen naar vega of vegan. Een paar dagen per week geen vlees eten doet al wonderen voor de hele vleesindustrie en de wereld om ons heen.

Ga direct naar It’s a wrap! op BOL.com.


Recensie over It’s a wrap!

Tortilla’s hebben een flinke opmars gemaakt in de Nederlandse supermarkten. Steeds meer mensen ontdekken de platte broodschijven. De groentewraps van No Fairytales zijn voor een groot deel gemaakt van groente en passen daarmee in een koolhydraatarm dieet… en dragen bij aan die broodnodige vitamines. De smaak van de wraps is wat zoeter dan de normale tortilla’s en combineren dan ook perfect met een hartige vulling. Voor de nodige inspiratie lees je in dit boek wat je allemaal met wraps kunt doen. Smakelijk!

Score: 8


Informatie

It’s a wrap!,
Illustrator: nvt
Uitgever: Spectrum, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789000373871. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.