logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Isle of dogs


isle of dogsEr zijn de laatste stijd een paar geweldige animatiefilms op de markt gekomen. Ieder met zijn eigen stijl en uiterlijk. Opvallend vind ik wel dat er een paar stop motion-films tussen zitten: films die gemaakt zijn met behulp van (klei)poppen. Dat geeft zo’n film meteenn iets unieks en eigens, een eigen signatuur. Isle of Dogs is ook zo’n film, geregisseerd door niemand minder dan Wes Craven.

Eiland vol honden

Twintig jaar van nu besluit een Japanse burgemeester dat het genoeg is met de honden in zijn stad. Het is al druk genoeg, en als er dan ook nog een hondeziekte heerst, is het snel bekeken. Alle honden moeten de stad uit. Ze worden niet afgemaakt, maar verbannen naar hun eigen afvaleiland. Het Eiland van de Honden – de Isle of Dogs. Tussen die honden zit ook Spot, de hond van de twaalfjarige zoon van de burgemeeester. Hij neemt een klein vliegtuigje enn vliegt naar het eiland, om daar de zoektocht naar zijn hond te beginnen.

Pratende honden

Wat Isle of Dogs zo uniek maakt, is het feit dat de honden praten en de mensen stil zijn. Of… nou ja – de mensen praten wel, maar Japans. Daar kun je dus geen touw aan vastknopen. De honden daarentegen spreken Enels, die kunt je dus ook verstaan. Dat onverstaanbare van de mensen is een vast item in de film. Telkens wordt er – op een sarcastische en droge manier – aandacht op gelegd. Dat is een mooie kwinkslag in het humoristische avonturenverhaal.

Bekijk de trailer van Isle of Dogs:

Ga direct naar Isle of Dogs op BOL.com.


Recensie over Isle of dogs

Isle of Dogs is echt een verhaal apart. Het snijd een paar kritische maatschappelijke punten aan (met name vreemdelingenhaat en het asielbeleid) maar op een heel luchtige en vrolijke manier. De animaties zijn – net als de honden – een tikje rauw, wat de film een eigen karakter geeft. Dankzij de ervaren en bekende stemacteurs krijgt iedere hond zijn eigen karakter, die ook doorwerkt in de vormgeving.

Score: 8


Informatie

Titel: Isle of dogs
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 102 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.