logo-liggend-wit-donkerblauw

ISDN stopt – wat nu?

De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Sterker nog: ze ontwikkelen zich echt in een rap tempo! Waar we zo’n vijftien jaar geleden nog internetten via de coaxkabel of de telefoonlijn, wordt er nu dankbaar gebruikgemaakt van de nieuwste technieken om nog sneller online te kunnen zijn. Dat levert voor sommigen wel een uitdaging. Voor veel bedrijven blijkt ISDN, de verbeterde variant van internetten via de telefoonlijn, namelijk nog prima te voldoen. Het is niet optimaal qua snelheid, maar voor een aantal bedrijven is dit een goede manier om internet in huis te halen. Toch stopt ISDN per 1 september 2019. Het is simpelweg te duur om te onderhouden. De nieuwe technieken zijn bovendien flexibeler en krachtiger.

Heb ik ISDN?

Dat is een goede vraag. Je kunt de facturen er op naslaan, dat is een goede manier om te weten wat voor internetverbinding je nu echt hebt. Je kunt ook even de meterkast opentrekken, of de plek waar je telefoonlijn binnenkomt. Een ISDN-verbinding maakt namelijk gebruik van een speciaal kastje, dat de normale verbinding splitst en verdeelt in meerdere lijnen. Zo’n kastje is wit en draagt de naam NT1. Twijfel je toch? Neem dan even contact op met je telecomprovider! Zeker als je al jaren eenzelfde verbinding gebruikt, kan het zijn dat je gebruikmaakt van ISDN.

Het alternatief voor ISDN

Gelukkig zijn er alternatieven voor de ISDN. Het slimste alternatief voor dit moment is VoiP: Voice over internet protocol. Daarmee ben je dus via internet, via een server die je digitale belsignaal omzet naar een normaal belsignaal. Dat geeft je niet alleen een stabiele verbinding tegen een lagere prijs, maar biedt je ook een paar coole extra’s:

Belcentrale helpt u met een probleemloze overgang. We zorgen ervoor dat uw nummers behouden blijven en dat u ook tijdens de migratie bereikbaar blijft. Ook biedt dit aanzienlijk wat voordelen op zoals de koppeling tussen vast en mobiel, zodat je op je smartphone ook gewoon je vaste telefoon kunt opnemen! Daarnaast zijn er natuurlijk opties om onbeperkt te bellen tegen een vast bedrag per maand en kun je koppelingen maken met verschillende softwarepakketten, zoals CRM en backoffice software.

Overstappen lijkt een risico

Als je een ondernemer bent, is iedere verandering een grote stap. Voor je internetverbinding is dat ook zo. Een dagje zonder internet lijkt niet zo’n groot probleem, maar wat als je een dag geen mails ontvangt, waardoor de bestellingen blijven liggen? Of dat je pin-automaat geen contact kan maken met de bank? Dan heb je toch wel een fikse uitdaging! Het is dan verstandig om iemand in de arm te nemen die je kan helpen bij deze transitie. Als het aankomt om ICT voor het mkb komt het wat preciezer als bij particulieren. Het is dan ook zeker aan te raden te informeren bij een partij die je kan begeleiden bij de hele overgang, zoals Belcentrale.nl, zodat je geen omzet misloopt!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.