logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Is een Nintendo Switch geschikt voor tieners?

Aan gameconsoles geen gebrek vandaag de dag. Ze worden als maar leuker, grootser, beter, indrukwekkender en krachtiger. Voor tieners en pubers neigt iedereen naar de XBOX en de Playstation. Nintendo blijft een beetje het image houden voor jongere kinderen en casual gamers. Met de Nintendo Switch lijkt hier verandering in te komen. De console is krachtiger en kan mooiere graphics tonen. Veel uitgevers brengen dus ook stoerdere titels uit voor de Switch.

Voordelen van de Nintendo Switch

Laten we eerlijk zijn: de Nintendo Switch lijkt zich vooral te richten op de wat jongere gebruiker. Een mooie niche, waar ze het zeker goed mee doen. Daarbij zijn er ook tal van games uit hun eigen franchises die jong en oud aanspreken, zoals Super Mario, Donky Kong, Splatoon 2 en natuurlijk de Pokemon-games (die trouwens echt heel cool zijn op de Nintendo Switch!). Dankzij de toegankelijkheid van deze spellen zijn ze geschikt voor het hele gezin. It’s family time! Maar de Switch heeft nog een ander voordeel. Je kunt hem namelijk meenemen! De twee kleine controllers schuif je aan de zijkant van het scherm, waardoor je een handheld systeem hebt. Reis je regelmatig met het openbaar vervoer, dan is zo’n draagbare console natuurlijk te gek! Maar ook op scholen of met vrienden (die ook een Switch hebben) kun je gezamelijk gamen. Nintendo toont aan dat gamen juist ook heel sociaal kan zijn. Kudos!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Stoere games op de Nintendo Switch

Genoeg met de zoete en gezellige spellen op de Nintendo Switch. Daar kun je namelijk niet echt heel stoer mee voor de dag komen natuurlijk. Welke games zijn wel jongensproof?

  • Fortnite. What else? Het mega populaire schietspel Fortnite is gratis te downloaden en kun je spelen met teams van maximaal vier personen. Op de Switch werkt het erg goed, met als voordeel dat je het ook als draagbare variant kunt spelen en overal kunt meenemen waar je gaat. Naast de bekende Battle Royal kun je ook een andere spelvariant kopen: Save The World. Hierin neem je het (ook weer in teams, als je dat wil) op tegen hordes zombies. Creepy!
  • Overwatch. Nog zo’n cartooneske shooter, die ook erg populair is onder de e-gamers. In tegenstelling tot Fortnite vecht je in Overwatch in kleine gebieden, waarbij je het in teams tegen elkaar opneemt. Ieder karakter dat je kiest heeft zo zijn eigen vaardigheden en krachten, maar die zijn dan wel voor iedereen gelijk. Je wordt niet sterker naarmate je vaker speelt. Dat maakt het spel eerlijk en prettig om te spelen, hoe goed sommige online gamers ook zijn.
  • Zelda. Nintendo heeft een goede naam als het aankomt op RPG’s. Zelda is één van de klassiekers, die ook op de Switch in een aantal varianten te spelen is. Ga op avontuur, versla vijanden, leer nieuwe skills en maak de beste wapens. Klaar voor een groots avontuur? Meer avonturen vind je bijvoorbeeld in Final Fantasy of Monster Hunter.
  • Diablo III. Nog zo’n klassieker, die op alle consoles een geweldige comeback heeft gemaakt. Diablo is dé dungeon crawler, die dan ook vaak geïmiteerd wordt. Met weinig succes, overigens. Diablo is en blijft de koning. Kruip in de huid van een type vechter en zorg dat de wereld opgeschoond wordt van al het gespuis en addergebroed.
  • Super Smash bros Ultimate. Vechtgames zijn er niet zo veel op de Nintendo Switch, maar als ze het doen, dan doen ze het goed. IN Super Smash Bros Ultimate nemen de grootste helden uit het Nintendo-universum (en een stukje daarbuiten) het tegen elkaar op in felle en vooral spectaculaire gevechten.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.