logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarom de iPhone 15 Pro een geweldige keuze is


Op 12 september 2023 heeft Apple de nieuwe iPhone 15 producten aangekondigd. Naast de standaard iPhone 15 en iPhone 15 Max is er natuurlijk ook ruimte voor de uitgebreidere modellen: de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max gepresenteerd. Gezien de prijs en de rekenkracht van deze smartphones lijkt het aannemelijk om een iPhone 15 Pro Max zakelijk abonnement af te sluiten, zodat je de kosten kunt verwerken in de bedrijfsuitgaven. En dat is helemaal niet zo vreemd, want de iPhone 15 Pro is waarschijnlijk wel de krachtigste smartphone die je op dit moment kunt kopen. Hij zou zelfs je laptop zonder problemen kunnen vervangen! Wij vertellen je graag meer over de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max.

iphone-15-pro

Nieuwe vormgeving

Wat je als eerste zal opvallen als je de nieuwe iPhone 15 Pro Max bekijkt, is de nieuwe vormgeving. De randen zijn niet meer recht en hoekig afgewerkt, maar afgerond. De behuizing is in deze toestellen afgewerkt met gekleurd glas en hoogwaardig titamium, waardoor hij een frisse oppepper heeft gekregen. Op de achterkant vind je drie lenzen met een vernieuwd camerasysteem. Rechts vind je de powerknop, links twee volumeknoppen en een instelbare actieknop. Die actieknop vervangt het vertrouwde Stil-schakelaartje en is nu te programmeren voor meer toepassingen. Een andere opvallende wijziging is de toevoeging van een USB-C poort aan de onderkant, in plaats van de Lightning-poort. Je kunt de iPhone 15 Pro bestellen in de kleuren zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium.

Beeldscherm

De schermdiameter van de iPhone 15 Pro is 6,1 inch, de iPhone 15 Pro Max is wat groter met een diameter van 6,7 inch. Daardoor kun je op de Pro Max meer tekst tegelijk zien, of het lettertype wat groter zetten. Het scherm is van de befaamde Apple kwaliteit (een Super-Retina XDR, om precies te zijn) en is helderder dan ooit – je kunt hem maar liefst instellen op een helderheid van 2000 nits, wat HDR-beelden imposanter laat knallen en het scherm in fel daglicht beter zichtbaar maakt. Natuurlijk mag het Dynamisch Eiland niet ontbreken in de nieuwe line-up.

iphone-15-pro-details

Camera

Uiteraard heeft ook de camera een upgrade gekregen. Apple belooft dat je het equivalent van zeven professionele lenzen in handen krijgt – allemaal mogelijk gemaakt door de nieuwe A17 Pro-chip. De 48-MP hoofdcamera is exclusief voor de Pro-modellen ontwikkeld en maakt gebruik van computationele fotografie. Dat houdt in dat het bestaat uit kleine pixels, die met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo schiet je haarscherpe 24 MP foto’s, die naar wens kunnen worden uitgesneden. Daarmee kun je schakelen tussen drie veelgebruikte brandpuntsafstanden: 24 mm, 28 mm en 35 mm. Die kun je zelfs als nieuwe standaard instelling kiezen. De hoofdcamera ondersteunt naast 48-MP ProRAW verder nog 48-MP HEIF-afbeeldingen met een vier keer hogere resolutie. iPhone 15 Pro is voorzien van een 3x telelens camera terwijl iPhone 15 Pro Max de langste optische zoom ooit op een iPhone biedt: 5x bij 120 mm. Deze telelens maakt gebruik van een innovatief tetraprisma-ontwerp. Alle camera’s beschikken over optische beeldstabilisatie en autofocus 3D-sensorverschuivingsmodule, waardoor onscherpe foto’s tot het verleden behoren. Door het vastleggen van 3D-gegevens kun je in nagenoeg alle foto’s de scherpte achteraf nog aanpassen en zelfs het focuspunt veranderen. De nachtmodus heeft een upgrade gekregen en levert scherpere details en levendigere kleuren. Ook de HDR-modus profiteert van de extra rekenkracht van de A17 Pro chipset.

USB-C

Een andere belangrijke upgrade is de overstap naar USB-C. Na de MacBooks en iPads zijn nu de iPhones en zelfs de Airpods Pro 2 aan de beurt om een USB-C oplaadpoort te krijgen. Met deze poorten kun je de iPhones niet alleen snel opladen (naast MagSafe), maar je kunt ze ook gebruiken voor het overdragen van gegevens en het aansturen van accessoires. In het geval van de iPhone 15 Pro-lijn zijn dit USB 3 poorten, waardoor ze een enorme overdrachtssnelheid hebben van wel 10 gigabits per seconde. Uiteraard kun je op deze USB-poort ook externe harde schijven, USB-sticks en docking stations aansluiten, zodat je jouw iPhone kunt koppelen aan een externe monitor.

Prijs en verkrijgbaarheid

iPhone 15 Pro heeft een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB. De prijs begint bij 1229 euro.

iPhone 15 Pro Max heeft een opslagcapaciteit van 256 GB, 512 GB en 1 TB is en kost vanaf 1479 euro.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.