logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is waarom de iPhone 13 ook in 2023 nog steeds een goede keuze is


Elk jaar weer verheugen Apple fans zich op de lancering van de nieuwste iPhone. Inmiddels komt de lancering van de nieuwste iPhone 15 dichterbij. Hierdoor lijkt de aankoop van de oudere modellen minder aantrekkelijk. Maar is dat wel zo? In dit artikel nemen we de iPhone 13 onder de loep en kwamen we al snel tot de conclusie dat deze ook (of misschien juist) in 2023 een zeer goede keuze is. 

Veel goedkoper 

Bij de aankondiging van een nieuwe iPhone hebben liefhebbers direct grof geld over om deze aan hun collectie toe te voegen. De prijs van de nieuwste iPhone ligt dan ook vaak erg hoog. Ga je echter naar modellen van een of twee jaar geleden kijken? Dan merk je al snel een groot prijsverschil. 

Wil je een iPhone 13 kopen? Dan ben je zo honderden euro’s goedkoper uit. En het leuke is dat de telefoons onderling helemaal niet veel met elkaar verschillen. Natuurlijk zullen de nieuwere modellen over net wat meer extra’s en verbeteringen beschikken, maar je kunt jezelf ook afvragen of je deze echt nodig hebt. Vergelijk maar eens de nieuwere en oudere modellen. De kans is groot dat je al die extra’s niet echt gebruikt. Dan zou het natuurlijk zonde zijn om hier honderden euro’s extra voor uit te geven. 

Probeer de ‘fear of missing out’ te voorkomen en blijf realistisch. Wat heb je echt nodig? Is een ouder model voldoende? Dan levert dit je een groot financieel voordeel op. Zonde om die kans niet aan te grijpen. 

Snel leverbaar 

Wees je ervan bewust dat de groep die met smacht op de nieuwste iPhone wacht, waarschijnlijk nog heel lang kan wachten tot ze deze in hun bezit hebben. De lancering zal in september 2023 plaatsvinden, maar dan is het nog maar wachten wanneer hij in de winkels verschijnt. Daarnaast leert het verleden ons dat hij snel uitverkocht kan zijn. Dit terwijl je de oudere modellen meestal direct in alle kleuren kunt krijgen. Niet alleen nieuw, maar ook tweedehands of refurbished. Dit biedt ongelooflijk veel mogelijkheden.

De camera is helemaal prima

Een van de belangrijkste verbeteringen van de iPhone 14 is dat er nu een 48-megapixel cameralens in zit. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar heb je dit in de praktijk eigenlijk wel nodig? De ervaring leert ons dat deze camera vooral prettig is voor de mensen die erg handig zijn met fotobewerking of aan professionele fotografie doen. Voor de gewone alledaagse hobbyfotografen volstaat de praktische camera op een iPhone 13 ook gewoon. Dan zijn er ook nog mensen die naast hun telefoon ook nog eens een kwalitatieve fotocamera hebben. Dan is het al helemaal zonde om voor de iPhone 14 te kiezen, want voor de camera hoef je het dan niet meer te doen. 

Wees je ervan bewust dat er meestal veel overeenkomsten zijn tussen de nieuwere en iets oudere iPhones. De verschillen zijn meestal erg minimaal. Pas wanneer je echt naar modellen van vijf jaar geleden gaat kijken, dan zijn de verschillen echt voelbaar. Maar wanneer je voor een iets ouder model kiest, merk je dit nauwelijks. Dit is dus een eenvoudige manier om geld te besparen én over een fantastische iPhone te beschikken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.