logo-liggend-wit-donkerblauw

Investeren om te besparen: is dat logisch?

Investeren om te groeien klinkt aannemelijk en logisch, maar soms kun je ook investeren om te besparen. Zo’n besparing kan financieel zijn, maar je kunt vaak enorm besparen op tijd, waarin je weer meer opdrachten kunt aannemen of kunt besparen op personeelskosten. Een investering kan heel groot zijn, maar kan ook iets heel kleins omvatten als een dispenser voor je verpakkingtape. Misschien is het beter als ik dit uitleg met wat voorbeelden.

Geld besparen

Heb je nog gloeilampen op je kantoor, werkplek of magazijn? Door ze te vervangen door led-lampen heb je een energiebesparing van bijna 90% op je verlichting. Je kunt ook denken aan het vervangen van een koelkast of diepvries door een energiezuiniger exemplaar, mocht je in de foodbusiness zitten. Gezien de huidige energieprijzen kan dat aardig aantikken! Of wat dacht je van een zuinigere bedrijfswagen? Maar je kunt er ook voor kiezen om te investeren in een boekhoudprogramma in plaats van een boekhouder die de facturen voor je regelt of middelen om je bedrijfspand te isoleren om energie te besparen.

Tijd besparen

Dat klinkt als een zinloze investering, maar alle tijd die je overhoudt, kun je steken in het bedenken van nieuwe diensten of producten, communiceren met je klanten of het afhandelen van nieuwe opdrachten. Tijd is geld! En tijd besparen is makkelijker dan je denkt. 

  • Zo kan het boekhoudprogramma hierboven je heel wat tijd besparen in het afhandelen van je administratie. Ik gebruik bijvoorbeeld een koppeling met mijn bank, zodat ik vanuit mijn boekhoudprogramma kan zien welke facturen betaald zijn en welke nog openstaan. Die kleine investering scheelt me maandelijks heel wat tijd en kopzorgen! 
  • Ben je een beginnend thuisbakker? Dan krijg je met een keukenrobot in plaats van een handmixer ineens een extra paar handen binnen bereik. 
  • Even terugkijkend op onze inleiding: heb je een kleine webshop en verpak je jouw spulletjes in dozen? Dan plak je hem vast dicht met tape. Hoewel dat prima gaat met een losse rol tape, kan de investering in een tapedispenser (10-15 euro) je ontzettend veel tijd kosten: denk maar eens hoeveel tijd je kwijt bent met het maken van een nieuw beginnetje, of hoeveel tape er nu verloren gaat met het omvouwen van een stukje tape om dat beginnetje te bewaren,
  • Moet je regelmatig veel spullen verplaatsen, bijvoorbeeld vanuit een magazijn naar een verpakafdeling of op locatie? Dan kun je een paar keer op en neer lopen met een stapel dozen of kratten, maar bedenk je eens hoeveel tijd (en gesjouw) je kunt besparen met een kleine palletwagen. Zo’n steekwagentje kost misschien een paar honderd euro (die je kunt aftrekken van je winst) maar zal je ook weer de nodige tijdwinst opleveren. 

Investeren in je bedrijf is altijd een goed idee. Heb vertrouwen in de toekomst van je onderneming en laat zien dat je ook ergens voor staat. Zeker als het gaat om praktische voordelen voor de zaak is het de moeite waard om de voordelen eens op een rij te zetten en te bedenken wat zo’n extra hulpmiddel voor jou zou betekenen. Denk daarbij niet alleen aan de financiële voordelen, maar ook aan de kwaliteit van je werk en het gemak dat je ermee wint.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.