logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Invasie 2: Zwerm, Kenneth Oppel

De invasie 2 Zwerm recensie

In De Invasie 2: Zwerm, het tweede deel van deze trilogie, vervolgt Kenneth Oppel zijn niet al te positieve toekomstbeeld. Je leest mee naar een spannende en vooral bizarre tijd, waarin de wereld in het teken staat van buitenaardse planten, insecten en dieren die de aarde transformeren in een schijnbare voorbereiding op een volledige invasie.

Puberproblemen

Ook De Invasie 2: Zwerm draait vooral om de tieners Anaya, Petra en Seth, die alle drie in hetzelfde dorpje zijn opgegroeid. Alle drie ontdekken ze dat ze hybriden zijn van buitenaardse wezens, ieder met het element water, land en lucht. Ze worden ontvoerd door een Amerikaans-Canadese militaire operatie en naar een voormalige ondergrondse nucleaire bunker gebracht. Daar ontmoeten ze andere hybriden, waar ze gezamenlijk trainen en leven. Het leger heeft namelijk ontdekt dat de hybride kinderen zenders in hun hoofd hebben, waarmee ze mogelijk communiceren met de buitenaardse indringers. Door ze diep onder de grond te stoppen, proberen ze dat te voorkomen. En dat is ook zo, want Anaya heeft in haar dromen contact met één van de buitenaardse wezens, die ze Terra noemt. Van Terra krijgt ze meer informatie over de buitenaardse beschaving, maar… wat is waarheid? En kan ze Terra zomaar vertrouwen?

Dieren en insecten

Waar De Invasie 1: Woeker in het teken stond van planten en bloeddorstige bloemen, komen er nu heel andere indringers op aarde. Tijdens fikse buien verschijnen namelijk eitjes, die zich ontwikkelen tot insecten en verschillende gewelddadige dieren. Onze drie tieners proberen mee te denken aan oplossingen, maar dat is lastiger gezegd dan gedaan. Zeker omdat het gid van de insecten dodelijk is voor mensen… en het bloed van de hybride kinderen dodelijk voor de insecten. Maar hoe gebruik je die kennis? In de bunker leren onze drie helden ook nieuwe hybriden kennen, waarbij Seth op pad gaat met de gevleugelde Esta. Zij hebben ontdekt dat ze op de thuisplaneet van de cryptogenen de superieure soort zijn, die de andere soorten onderdrukken. Bovendien hebben ze een nieuw trucje geleerd, waarbij ze via telepathie harde geluiden kunnen afvuren!


Ga direct naar De Invasie 2: Zwerm op BOL.com.

Recensie over De Invasie 2: Zwerm

CooleSuggesties topper

Zwerm is een bizar en soms ook wel beangstigend boek. Het is bizar goed omschreven wat voor paniek er uitbreekt wanneer de mensheid in het gedrang komt: de gewassen worden verdrongen, de planten zijn bloeddorstig en eisen de nodige slachtoffers… er zijn wel bestrijdingsmiddelen tegen de planten gevonden, maar die moeten eerst in bulk worden geproduceerd. Het leven draait voor sommigen nog net door, maar op halve kracht. Er zijn sproeigebieden rondom belangrijke elementen om die te beschermen… en ondertussen moeten onze drie vrienden de waarheid boven water zien te krijgen en zichzelf zien te redden in een wereld die uit elkaar valt. Knap geschreven, goed onderwerp!

Score: 9


Informatie

Titel: De Invasie 2: Zwerm
Auteur:
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 400
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789493189843
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.