logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Invasie 1: Woeker, Kenneth Oppel

Bij Alien Invasions gaat het vaak op eenzelfde manier: vervaarlijk uitziende buitenaardse wezens komen met ruimteschepen naar Aarde, om daar met alle geweld, lasers en bijzondere gaven de mensen te onderwerpen aan hun wil en bedoelingen. Dat het ook anders kan, bewijst Kenneth Oppel in De Invasie 1: Woeker. Daarbij gebruikt een buitenaardse beschaving namelijk een heel andere tactiek!

Buitenbeentjes

In De Invasie 1: Woeker maak je kennis met drie buitenbeentjes. Als eerste is er Anaya, een meisje dat allergisch is voor zo’n beetje alles dat op aarde te vinden is. Haar vader is plantkundige en samen hebben ze het prima in het dorpje waarin ze wonen. Anaya was goede vrindinnen met Petra, maar die vriendschap is op de middelbare school uit elkaar geklapt. Petra is zwaar allergisch voor water – een net zo zeldzame verschijning als de allergische combinatie van Anaya. In het begin van het boek maken ze bovendien kennis met Seth, een pleegkind met een nogal bewogen achtergrond en een mysterieus geheim…

Woekeren

Het verhaal komt goed op gang als het flink begint te regenen. Petra ontdekt tot haar verbazing dat ze niet allergisch is voor deze regendruppels. Ze geniet van het water op haar huid en leeft zich helemaal uit. Na de plensbui komen overal nieuwe planten tevoorschijn, van klimplanten tot enorme zwarte grassprieten. Anaya merkt dat ze ineens niet meer allergisch is. Zelfs de acne op haar gezicht trekt weg als sneeuw voor de zon. Seth ontdekt langzaam dat hij deze verschijnselen al had gezien en getekend. De mystieuze, zwarte planten groeien overal en overwoekeren alles… en iedereen. Er zitten namelijk ook vleesetende planten tussen, die zich verstoppen onder de grond en nietsvermoedende mensen en dieren opslokken alsof het niets is. Ons puberende drietal ontdekt dat zij bijzondere krachten ontwikkelen en bestand zijn tegen het nieuwe gevaar.


Ga direct naar De Invasie 1: Woeker op BOL.com.

Recensie over De Invasie 1: Woeker

CooleSuggesties topper

Deze invasie lijkt in geen enkel opzicht op de invasies die we kennen uit sci-fi boeken en films. De invasie via planten, die zich in een mega rap tempo verspreiden over de aarde, vormen een nieuw en ongekend probleem. De puzzeltocht naar de oorzaak en het verdelgen van de planten zijn een nieuwe uitdaging, waar drie tieners vooralsnog het centrale punt vormen. Het is een boeiend begin van een nieuwe reeks spannende verhalen. Dit deel heeft genoeg verrassingselementen en mysteries om prijs te geven – ik ben benieuwd waar het verhaal in deel 2 naar toe gaat!

Score: 9


Informatie

Titel: De Invasie 1: Woeker
Auteur:
Uitgever: Condor
Aantal pagina’s: 312
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789493189287
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.