logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Interview: Lion Wasczyk – Jack in Hotel 13, seizoen 2


Zoe (Jamie Watson) en Jack (Lion Wascyzk)
Zoe (Jamie Watson) en Jack (Lion Wascyzk) van Hotel 13

Wat is je naam?
Mijn naam is Lion Wasczyk

In welke plaats ben je geboren, en waar woon je nu?
Ik ben geboren in Berlijn, en daar woon ik nu ook.

Wat is je geboortedatum?
6 juli 1994

Welke opleiding(en) heb je gevolgd?
In 2013 heb ik mijn middelbare school afgerond, de German Abitur,

Wat wilde je vroeger worden?
Ik wilde heel veel verschillende dingen worden, dat is in de loop der jaren vaak veranderd. Als kind wilde ik een spion worden, zoals James Bond. Daarna wilde ik juist astronaut worden… maar ik denk dat die beroepen het allemaal niet gaan worden… 😉

Wat is je favoriete muziek?
Ik luister naar veel verschillende soorten muziek. Het hangt af van het moment en mijn bui. Ik denk dat er geweldige muzikanten zijn in veel verschillende genres!

Heb je huisdieren, en zo ja: welke?
Ik heb geen huisdieren, maar ik wilde altijd wel een hond. Wie weet, in de toekomst!

Sinds wanneer acteer je? Hoe ben je ermee in aanraking gekomen?
Ik vond het altijd leuk om iemand anders te spelen. Samen met een vriend nam ik acteerlessen. Een tijdje later werd ik uitgenodigd om een auditie te doen bij mijn huidige agentschap voor acteurs. Sindsdien doe ik veel verschillende audities en speel ik in verschillende films. Tot nu toe doe ik dat met veel plezier!

Wat is de eerste rol die je hebt gespeeld?
Mijn eerste rol was in een Duitse korte film.

Doe je nog iets anders, naast acteren?
Sinds ik van school af ben in 2013 heb ik nog niet veel anders gedaan, maar ik zou graag studeren aan een universiteit.

Wat is je meest recente rol?
De meest recente rol was die van Jack, in het tweede seizoen van de populaire serie Hotel 13.

Hoe ben je bij deze rol terechtgekomen?
Nadat ik werd uitgenodigd voor de audities van het tweede seizoen voor Hotel 13 reisde ik naar de studios waar de serie werd opgenomen. Daar ontmoette ik de andere acteurs die meededen aan de audities. Een week later kreeg ik het goede nieuws: ik had de rol!

Wat kun je over je rol vertellen?
Jack Leopold is de zoon van de hoteleigenaar, Richard Leopold. Hij is een beetje de slechterik in de serie. Hij is erg onaardig tegen de anderen. Er is ook een heel andere kant aan Jack, maar die laat hij maar weinig zien. Het is voor de anderen ook moeilijk Jack goed te leren kennen. Jack laat zijn gevoelige kant maar weinig zien. In het tweede seizoen leer je veel over Jacks verleden, en waarom hij zo gemeen doet.

Wat vind je leuk aan je rol?
Jack heeft een enorme passie voor muziek, en werkt hard aan zijn carrière als muzikant/DJ

Wat vind je juist vervelend aan de persoon die je speelt?
Ik denk dat hij het een stuk makkelijker voor zichzelf en voor anderen maakt als hij zijn echte ‘ik’ liet zien, in plaats van een beetje stoerdoenerij.

Hoe bereid je je voor op een opname?
Voordat een opname begint beeld ik me in hoe de scène zal zijn. Ik denk ook aan vergelijkbare situaties die ik zelf heb meegemaakt in mijn eigen leven, zodat ik die ervaring kan gebruiken tijdens het acteren.

Wat wil je nog graag bereiken in de toekomst?
Mijn droom is om geld te verdienen met werk dat ik helemaal geweldig vind, en waar ik inspirerende mensen kan ontmoeten en nieuwe ervaringen kan opdoen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.