logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Internet en tv regelen bij verhuizing


Als je binnenkort gaat verhuizen regel dan vooraf dat het internet en je tv-abonnement worden overgezet. Zeker op dit moment kan het wel even duren voor je op je nieuwe adres internet en tv aangesloten krijgt. De vraag is wel of je bij je huidige provider wilt blijven of dat je tocht liever overstapt. Controleer je huidige contract om na te gaan of je het contract zo kunt opzeggen. De meeste mensen hebben hun internet en tv-contract al jaren, in dat geval is het geen enkel probleem. Ben je vrij om over te stappen vergelijk dan providers met elkaar door de postcodecheck te doen. Ga eens na wat je allemaal doet met internet, kijk je al tv via internet? Dit zijn vragen die je het beste eerst kunt beantwoorden voor je beslist of je overstapt of bij je huidige provider blijft.

Overstappen naar andere provider


In elk geval is het verstandig om het contract van internet en tv eens door te spitten. Eigenlijk is het belangrijk om al je contracten, van verzekering tot dagblad, regelmatig te bekijken. Zo weet je precies welke contracten je hebt, wat deze je bieden en waar je aan toe bent. Als je gaat verhuizen dan is het dus zaak om zo snel als mogelijk internet en tv aan te vragen. Het duurt wel even voor ze de aansluiting in je nieuwe huis in orde komen maken. Wanneer je contractvrij bent en je wilt overstappen naar een andere provider zorg er dan voor dat je, zodra je weet dat je gaat verhuizen, het contract opzegt bij je huidige provider. Ook al ben je contractvrij, hou rekening met minimaal een maand voor alles geregeld is. Vraag bij je nieuwe provider ook direct een nieuw contract aan.

Huidige provider niet beschikbaar op nieuwe adres


Als blijkt dat je huidige provider niet beschikbaar is op je nieuwe adres, neem dan direct contact met ze op. Ze moeten in elk geval weten dat je gaat verhuizen en dat ze jou niet als klant kunnen houden. Zelfs als je wel bij hun blijft moeten ze weten dat je gaat verhuizen. In de meeste gevallen kun je dan gratis opzeggen met een maand opzegtermijn. Het kan wel zijn dat ze een bewijs vragen voor de verhuizing. Vervolgens kun je op zoek gaan naar een andere provider. In veel gebieden is een razendsnelle opkomst van glasvezel aan de gang. Als je weet dat er glasvezel bij je nieuwe huis is aangelegd kun je daarvoor kiezen. Dat zorgt in elk geval voor gegarandeerd snel internet.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.