logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Interieurwinkel Casa arriveert in Nederland – eerste filiaal in Utrecht geopend

Er is steeds meer aandacht voor interieur en leven. Helaas vind je in veel van die winkels steeds weer dezelfde items. Tijd voor een nieuwe, frisse wind! En die komt er, in de zin van Interieurwinkelketen CASA. Zij openen vandaag, 1 juni, hun deuren in Utrecht, net buiten het overdekte deel van Hoog Catharijne. De internationale winkelketen is overigens al in acht Europese landen gevestigd. Om het in Nederland een vliegende start te geven zijn de Vlaamse eigenaren van het concern zelf actief geweest met de uitrol van de formule in Nederland. 

Stijlen

Bijzonder aan Casa is het feit dat ze werken met een aantal stijlen. Die wisselen per seizoen, zodat de hele winkel een nieuwe ervaring gaat worden. Het assortiment wordt telkens aangeboden aan de hand van drie moderne stijlen, die aansluiten op de gangbare trends, kleuren en materialen. In dit geval was het lekker zomers, tropisch en huislijk warm. Natuurlijke materialen en structuren, warme kleuren die niet te zacht en zoet zijn – een huis om je echt thuis in te voelen.

Ervaren

Winkelen uit schappen zijn we nu wel gewend. In de Casa interieurwinkels vind je dan ook niet alleen schappen vol leuke interieurartikelen, maar juist ook opstellingen met een aantal items in eenzelfde sfeer. In de rekken er omheen kun je alle items snel terugvinden. Praktisch, zo hoef je niet telkens de hele winkel door om te kijken of het ene schaaltje bij een onderzetter past of welke glazen het beste matchen bij het bestek. De stijlen bieden overigens voor ieder wat wils. Op dit moment vielen de vrolijke zachte tinten op, maar ook stoere houtsoorten, leisteen en betonlook waren aanwezig, felle en frisse zomerse kleuren en natuurlijk mogen in dit seizoen buitenmeubels en barbecue-accessoires niet ontbreken.

Binnen en buiten

Casa biedt dan ook een all-in concept. Iedere kamer, binnen en buiten, komt aan bod. En voor iedere ruimte vind je een keur aan items, zowel voor de badkamer als voor de woonkamer, van de keuken tot aan het kantoor aan huis. Je vind van alles voor een gezellig thuis. En kom je er even niet uit? Aarzel dan niet om de winkelmedewerkers aan te spreken, zij zijn ruim aanwezig om je te begeleiden en adviseren. “Onze klanten inspireren, hen prikkelen en laten zien wat mogelijk is met CASA producten is onze missie” aldus CEO Giane Van Landuyt. Om dit tijdens de openingsweek extra aandacht te geven, maken alle klanten in Utrecht na hun aankoop kans op een make-over van hun favoriete kamer t.w.v. 500 euro. Hierbij krijgen ze persoonlijk advies van één van de CASA huisstylisten.

De opening van CASA Utrecht kadert in de nationale uitrol van CASA in Nederland. De eerste 50 winkels worden nog voor het einde van dit jaar in Nederland geopend en voor de zomer van 2019 volgen de overige winkels. Tegelijk met de lancering van de fysieke winkels, zal Nederland – naast een website & social media vol inspiratie – ook kennismaken met het CASA-webshopconcept. De Click & Collect service wordt ook in Nederland geïntroduceerd. Tijdens de eerste weken van juni start CASA internationaal met thuisbezorgen van meubilair. Ook in Nederland zal deze service dus vrijwel tegelijk met de lancering beschikbaar zijn.

Over CASA International

CASA is een eigentijdse internationale interieurwinkelketen, met vestigingen in 8 Europese landen en 500 winkels, zowel filialen als franchisenemers. Bij CASA komt het thuisgevoel op de eerste plaats. Met een kwalitatief aanbod aan decoratieve en functionele interieurartikelen willen we onze klanten meer laten genieten van het leven thuis. Om dit te bereiken, kiezen we voor betaalbare feelgoodproducten in ons brede portfolio decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubels voor in en rond het huis. Interieurtrends volgen we op de voet, waardoor we ons assortiment verrassend en inspirerend houden. We zetten in op een fris en dynamisch imago, met aandacht voor een wisselend seizoenaanbod.

Voor meer informatie: www.CASAshops.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.