logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Breng je interieur in Oosterse sferen


Wij ontvangen – zoals zo vele gezinnen in Nederland – wekelijks massa’s met reclamefolders en brochures. Een flink aantal daarvan zijn gericht op interieur en inrichting. Waar ik me altijd over verbaas, is de stijl van de meubels in deze folders. Afwerking, materiaal en details daargelaten, de stijl van de meubels is vrijwel volledig inwisselbaar. En dat vind ik toch wel jammer. Zo krijg je namelijk een soort eenheidsworst in alle Nederlandse huiskamers. En dat terwijl er zoveel moois te vinden is! Ikzelf houd van een eclectische stijl: lekker mixen en matchen, tot je de stijl hebt die perfect bij jou past. En dus ga je naar een moderne lampenspecialist voor algemeen licht, een keukenspeciaalzaak waar je ook landelijke keukens kunt vinden en ook naar de Oosters interieur specialist. Want daarmee breng je net dat exotische tintje in huis waar je af en toe bij kunt wegdromen. Een paar suggesties:

Lichtpuntjes

In ons huis is licht heel belangrijk. Als slechtziende gedij ik het best met een flinke bak licht. Fel en diffuus omgevingslicht is echter maar saai en kil. Daarom werken we ook met heel veel kleine lichtpunten, die ook gebruikt worden als decoratief element in huis, wanneer ze niet branden. Bij Oosterse lampen denk je wellicht snel aan stoffen lampen met kwastjes eraan, maar er zijn ook stoere metalen lampen met een gaaf patroon erin, die een wereld van lichtpunten op je plafond en muren schijnen. Een geweldig effect! Daarbij heb je bovendien keuze in verschillende modellen, van halve bollampen tot meer traditionele druppelvormige lampen.

Details

Interieur wordt voor een groot deel gemaakt door de kleine details die je in huis tegenkomt. Kandelaars, theelichthouders, kussentjes, schalen, beeldjes en kleine snuisterijen die je op een bepaald moment gewoon tegenkomt. Belangrijk hierbij is wel dat er een soort samenhang is, anders wordt het snel rommelig en chaotisch in huis. Daarbij hoef je niet direct bij één stijl te blijven, maar je kunt ook letten op materiaal, kleur en formaat. Er mag immers best wel variatie zijn in huis, je hoeft je huis niet direct in te richten als een grand bazaar. 

Spiegelen

Een geweldige manier om meer sfeer in huis te halen met een praktisch tintje bovendien, is door een spiegel op te hangen. Oosterse spiegels kenmerken zich door een wat bredere rand, die flink gedecoreerd is. Met een spiegel haal je niet alleen sfeer en kleur in huis, maar je maakt je ruimte ook groter. Niet echt natuurlijk, maar hij lijkt groter. Hang dus spiegels op in kleinere ruimtes, zoals de hal. Bijkomend voordeel is bovendien dat je, voor je de deur uitgaat, even kunt checken of je haar wel goed zit. Pluspunten scoren is altijd een goed idee!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.