logo-liggend-wit-donkerblauw

Drie interessante aandelen om te kopen in 2021


Beleggen. Het wordt alsmaar populairder. Het aantal Nederlanders dat vorig jaar geld heeft belegd, is met ruim een kwart toegenomen. De stijging kun je toekennen aan de gegroeide toegankelijkheid van beleggen, de extra tijd die men had om zich in beleggingen te verdiepen en ook de lage rente op spaarrekeningen maakt beleggen aantrekkelijk. Ook het zelf (online) beleggen is meer in trek; Nederlanders kiezen steeds vaker zelf in welke aandelen of beleggingsfondsen zij investeren volgens onderzoek van het NOS. Daarom zetten we hieronder drie Nederlandse aandelen op een rijtje die wellicht interessant kunnen zijn voor jou! 

beleggen

1. ASML

ASML doet het al een hele tijd goed op de EuroNext en Nasdaq. ASML is een hightechbedrijf, van oorsprong uit Nederland, dat is ontstaan uit een joint venture van ASM International en Koninklijke Philips. ASML is de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. Deze machines worden gebruikt bij het maken van chips. Het is dan ook niet heel gek dat dit aandeel grote sprongen heeft gemaakt gezien de vraag naar chips ook sterk is toegenomen. Over het algemeen zien we, zeker als we kijken naar het afgelopen jaar, een goede stijgende lijn in de koers. In één jaar tijd is het aandeel met maar liefst 85% gestegen. Er wordt echter nog meer groei verwacht voor het aandeel gezien de vraag van klanten en groeidrijvers als 5G-ondersteuning. 

ASML euronext 1Y

Koersontwikkeling ASML (09-06-2020 t/m 09-06-2021)
Bron: EuroNext

2. BESI

BE Semiconductor Industries (BESI) is leverancier van assemblage apparatuur voor de wereldwijde halfgeleider- en elektronica-industrie. De machines van BESI worden gebruikt om verpakkingen van chips te produceren. Daarmee zit BESI in dezelfde hoek als ASML. Zodra de vraag naar chips groeit, zal BESI van deze vraag profiteren. De klanten van BESI zijn vooral multinationale chipfabrikanten, onderaannemers voor assemblage en elektronica- en industriële bedrijven. 

BESI is vooral actief in Europa, Azië en de VS en heeft inmiddels een marktaandeel van 32%. Het bedrijf mocht zich dan ook in maart bij de grote jongens in de AEX aansluiten. Het is niet heel gek dat de koers van BESI binnen een jaar flink gegroeid is: vooral techbedrijven doen het erg goed op de beurzen. Zo stond het aandeel op 10 juni 2020 nog op € 37,13 en een jaar later op € 71,64. Dat is een stijging van ruim 92%! Veel banken, waaronder ING, hebben het advies voor BESI dan ook nog steeds op ‘’kopen’’ gezet. Een aandeel om zeker in de gaten te houden dus! 

BESI

Koersontwikkeling BESI (10-06-2020 t/m 09-06-2021)
Bron: EuroNext

3.Signify

Nog eentje van Nederlandse bodem die al een tijdje mooie stappen maakt: Signify. Signify is een producent van lichtbronnen en richt zich daarmee over het algemeen op de verlichtingsmarkt. Gloeilampen, halogeenlampen, fluorescentielampen, HID-lampen en LED-lampen vind je allemaal in het assortiment van Signify. Voorheen was Signify een divisie van Philips, en werd in 2016 onder de naam Philips Lighting naar de beurs gebracht. In 2018 werd de bedrijfsnaam veranderd naar Signify. in 2019 heeft Philips het resterende belang volledig verkocht waardoor de afsplitsing officieel is geworden. Wel blijft Signify zijn verlichtingsproducten gewoon verkopen onder de naam ‘’Philips’’. In maart 2021 keerde Signify samen met BESI naar de AEX en is binnen een jaar gestegen met 153%! 

Signify euronext 1Y

Koersontwikkeling Signify (09-06-2020 t/m 09-06-2021)
Bron: EuroNext

Aandelen kopen advies 

Let op: dit is geen financieel advies. Wij raden dan ook aan om zelf onderzoek te doen naar het gewenste bedrijf. Let hierbij op de industriecijfers, winstcijfers, omzetcijfer, jaarverslagen, de markt en de trends. 

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.