Interactief kinderprogramma Green-Kids op 2 april van start

green kidsOp maandag 2 april gaat het interactieve RTL Telekids programma Green-Kids van start, waarin ‘groenexpert’ Lodewijk Hoekstra kinderen actief in contact brengt met de natuur. In het televisieprogramma speciaal voor kinderen, gaat Lodewijk samen met zijn Green-Kids op stap om de natuur te beleven en spelenderwijs van alles over onze omgeving te ontdekken.

In elke aflevering behandelt Lodewijk een speciaal thema dat seizoensgebonden is en laat hij de Green-Kids zien wat zij zelf allemaal met hun ‘groene vingers’ kunnen doen op de mooiste plekjes van Nederland, in samenwerking met De12Landschappen en Landschapsbeheer Nederland. In de eerste week wordt er een bezoek gebracht aan de Wadden waar de kids het wad onderzoeken, bodemdiertjes onder de microscoop bekijken en lekker vies worden in de modder. Ook gaan ze naar een schaapskooi waar ze samen met de schaapsherder de pasgeboren lammetjes bezoeken, voeren en leren schapen drijven. Wekelijks bezoekt Lodewijk een basisschool in Nederland. In de eerste week bezoekt hij een school in Nijkerk waar hij samen met de leerlingen van groep 3 allerlei groenten plant en een klas met bloemen versiert.

Voor kinderen die het leuk vinden zelf thuis of op school ook actief bezig te zijn in en met de natuur, worden er bij Praxis Green-Kids-producten verkocht die in het programma aan bod komen zoals een vogelhuisje, zaadjes en een vierkante meter kweekzak.

Ook wordt op 2 april de interactieve website www.green-kids.nl gelanceerd. Daarop kunnen kinderen vragen stellen aan Lodewijk, spreekbeurtmateriaal vinden over verschillende ‘groene’ onderwerpen, een activiteitenkalender met leuke uitjes in de buurt en hun school opgeven voor de ‘Groenste Klas Van Nederland Verkiezing’.

‘Green-Kids’: Uitzending vanaf 2 april bij RTL Telekids op RTL 8,  maandag t/m vrijdag om 16.55 uur, zaterdag en zondag om 9.00 uur.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.