logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Interactief en educatief speelgoed voor Apple iOS

Gamen is natuurlijk heel leuk en misschien wel een tikje verslavend. Maar wat als je die iPad of iPhone kunt omvormen tot een educatief instrument? Met de juiste middelen kun je er namelijk ontzettend veel van leren! Hieronder zes educatieve gadgets met een educatief tintje. Spelen en leren tegelijk was nog nooit zo gaaf!

Play Impossible Gameball

De Play Impossible Gameball is een systeem voor actieve balspelletjes die voor de nodige beweging zorgen. Spelenderwijs kun je al je kunstjes laten zien met deze slimme bal die is verbonden met je iPhone, iPad of Apple TV. In de gratis Gameball-app vind je zowel single-player en groepsspelletjes die jong en oud uitdagen om samen iets actiefs te doen. De spelletjes vergen het uiterste van je oog-handcoördinatie, lenigheid en creatieve denkvermogen. De single-player spelletjes zoals Impossible zijn in het begin heel makkelijk, maar worden steeds moeilijker. Je wordt uitgedaagd om steeds hoger of sneller te gooien of om de bal steeds langer in de lucht te houden. Skyscraper en Sport Labs zijn educatieve STEM-spellen (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Je krijgt inzicht in de wetenschappelijke kant van sporten door de gemeten gegevens te bekijken, zoals de tijd dat de bal in de lucht was, hoe hoog hij kwam, wat de snelheid was of met welke kracht hij is gevangen. In Sports Labs kun je meetgegevens exporteren naar een spreadsheet zodat je ze verder kunt bestuderen. Prijs: 119,95 euro.

Sphero Bolt

Sphero BOLT is een robotbal met app van het bekende merk Sphero. Hiermee leer je vanaf bijna elke iPhone of iPad programmeren of ontdek je activiteiten vanuit de community. Wil je liever gewoon spelen met BOLT? Dat kan ook. BOLT heeft een gave, compacte 8×8 led-matrix waarop realtime info en afbeeldingen te zien zijn. Met BOLT kun je zelf spelletjes maken en aanpassen. En je kunt leren programmeren met Scratch-blokjes of tekstprogramma’s in JavaScript schrijven vanaf je scherm. Dankzij geavanceerde sensors vliegt de BOLT niet uit de bocht en stuur je hem de juiste kant op. BOLT is heeft ook infraroodcommunicatie, zodat hij met andere BOLTs kan ‘praten’, wat zorgt voor meer mogelijkheden in je games en extra programmeertechnieken. Sphero BOLT heeft Bluetooth SMART en een waterproof buitenkant die tegen een stootje kan. Prijs: 169,95 euro.

Sphero Mini

De Sphero Mini-robot het kleine broertje van de BOLT. Hij heeft wat minder mogelijkheden, maar is daarom niet minder leuk! De Sphero Mini is ongeveer zo groot als een pingpongbal en zit bomvol leuke mogelijkheden én heeft app-ondersteuning. Bestuur je Mini in verschillende modi met de Sphero Mini-app op je iPhone – of gewoon met je gezicht. Face Drive is een hilarische nieuwe feature die je gezichtsuitdrukkingen gebruikt om de bal te besturen. De games van de Mini zijn al net zo leuk. Gebruik de bal als controller om je een weg door het heelal te banen, race met een schip door een tunnel of draai de bal om een verzameling bakstenen te vernietigen. Als je extra slim voelt, download je de Sphero Edu-app en programmeer je je robot met JavaScript. Prijs: 59,95 euro.

MakeBlock Explorer Kit

makeblock explorer kitMet de Makeblock Neuron Explorer-kit kunnen kinderen bijna alles maken met behulp van een aantal programmeerbare elektronische blokken. Die blokken werken als sensoren, lampjes, klanken en motoren. De blokken kun je met de programmeertaal Swift instellen en moedigt kinderen aan meer te ontdekken door te bouwen, programmeren en creëren. Met de Neuron-app voor flow-based programmeren leren kinderen programmeren en ontwikkelen ze logische denkvaardigheden. Download de Swift Playgrounds-app op iPad en abonneer je op Neuron voor meer dan 30 lessen en activiteiten om te bouwen, maken en programmeren. Als je de mBlock 5-software downloadt op je Mac of pc kun je nog geavanceerdere programmeertalen ontdekken. Prijs: 219 euro.

Marbotic Smart Learning Box

Marbotic Smart Learning BoxMet het leerpakket van Marbotic Deluxe leren kinderen lezen en tellen met houten speelgoed en apps voor iPad. Je hoeft alleen maar één van de zeven Marbotic-apps te downloaden en een houten letter of cijfer op het scherm van iPad te ‘stempelen’, en het leren begint. Het lijkt wel tovenarij. Van de zeven apps zijn er vier gericht op leren lezen. Met het Alphamonster ontdekken de kinderen het alfabet en zingen ze de klanken. Vocabubble laat honderden woorden zien met mooie illustraties. Met BlaBlaBox kunnen kinderen woorden op het scherm van iPad ‘stempelen’, waarna iPad ze uitspreekt. En met Lil Reader begint het proces van woorden en hele zinnen lezen. De andere drie apps zijn gericht op het leren van getallen. Met de app 10 Fingers leren kinderen tot tien tellen en ontwikkelen ze meteen hun fijne motoriek. Met Up to 100 bouwen kinderen spelenderwijs met eenheden en tientallen getallen tot 100. In More or Less leren ze met behulp van kralen optellen en aftrekken. Prijs: 99,95 euro

DJI Tello EDU, €159,95

dji tello eduDe Tello Edu-drone van Ryze is ideaal voor gebruik in het onderwijs. De drone vliegt nauwkeurig en stabiel dankzij de geavanceerde vluchttechnologie van DJI. En met de Tello Edu-app en Swift Playgrounds leer je code schrijven om de drone te programmeren. De Tello Edu-app heeft een kleurrijke interface met speciale onderwijsfuncties en visueel programmeren. Met deze app op je iPhone of iPad heb je de volledige controle over Tello Edu en kun je makkelijker manoeuvreren. Prijs: 159,95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.