logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe Instareeks doorbreekt taboes onder jongeren

De Instaserie Anymoodys begint aan de laatste week van het eerste seizoen. Met meer dan 16.000 volgers en counting is ook een tweede seizoen al aangekondigd. In deze serie gaan zes jongeren de strijd aan met dagelijkse problemen die onder de jeugd spelen. Het is de eerste serie die puur en alleen op Instagram is te zien. Een serie voor en door jongeren met Femke Meines (winnares van Junior Songfestival), Else Talsma (bekend van haar rol in de populaire serie Brugklas), Manou Jue Cardoso (presenteert o.a. Kids Top 20), Bauke van Boheemen, Aron Ronalson en Tyara Yentl. In deze reeks komen verschillende maatschappelijke thema’s aan bod.

Anymoodys

Seksualiteit, cyberpesten, geldproblemen en moeilijke gezinssituaties, het komt allemaal aan bod. Om hun emoties uit te drukken maakt de cast gebruik van speelse figuurtjes genaamd de Anymoodys. Ellen Langendam is grafisch vormgever en conceptbedenker. Als tiener bedacht zij de Anymoodys, omdat ze na een verhuizing moeite had om in de nieuwe woonplaats te aarden en haar emoties daarbij een plek te geven. Later heeft zij deze figuurtjes gedigitaliseerd en zo onstond een echte characterreeks. Dit is de basis voor de Instaserie. Het personage Wies (gespeeld door Else Talsma) speelt de rol van Ellen. Wies heeft van al haar vrienden een Anymoody gemaakt en gebruikt middel om situaties te relativeren en gevoelens te uiten.

Story’s, InstagramTV & posts

Anymoodys plaatst maandag t/m donderdag een story en in het weekend worden alle afleveringen op InstagramTV geplaatst. Daarnaast wordt er ook iedere dag een post geplaatst. Door het dicht bij de eigen belevingswereld te houden en vooral niet te belerend over te komen, geeft Anymoodys de jeugd een mogelijkheid om meer over hun emoties te praten.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.