logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Inspiratie: Zo krijg je een stoere eetkamer


Er zijn een paar ruimtes in huis die niet altijd even veel aandacht krijgen. Natuurlijk is er veel aandacht voor je woonkamer, en ook de keuken krijgt steeds meer aandacht. Maar de eetkamer? Dat is vaak gewoon ‘een tafel’ in een hoek, eventueel met een paar kleine accessoires. Het is ook knap lastig om een goede balans te vinden tussen een praktische ruimte en een cool design. Ga je op zoek naar meubels? Dan is een inspirerende plek waar je gaat zoeken heel belangrijk.

Prijs je rijk

Natuurlijk moet je ook kijken naar het kostenplaatje van een eetkamer. Houten tafels zijn altijd duur. Toch zijn er genoeg goedkope eettafels te vinden, als je op de juiste plek kijkt. Kijk maar eens: je vind tafels in alle soorten en maten: eikenhout en klassiek, wit MDF, rond, rechthoekig, bartafels. Als het aan mij lag, zou er bijvoorbeeld een tafel als Venetië komen. Daar omheen horen dan ook een paar stoere eetkamerstoelen. Daarbij kun je ook alle kanten op: hout, kunststof, leer, stof, ook hier weer in een keur van stijlen en smaken. Voor ieder wat wils! Mijn voorkeur zou uitgaan naar een paar Tower Living Eetkamerstoelen van het model ‘Avila’: metalen poten, bruin-lederen bekleding met een gave stiknaad erin. Makkelijk afneembare stoelen, die zacht zitten. Een beetje comfort is ook belangrijk!

Accessoires

Het punt zit hem natuurlijk ook in de details. Met de juiste woonaccessoires maak je jouw inrichting helemaal af. Daarbij kun je denken aan vazen, fotolijstjes en tapijten, maar ook verlichting speelt een heel belangrijke rol bij de sfeer in huis. Niet alleen de lampen zelf moeten je aanstaan qua stijl, maar het effect van het licht zorgt voor een unieke uitstraling. Speel daar mee in je huis, en neem de tijd om de juiste accessoires te zoeken. Bij Biano.nl vind je een groot aanbod van verschillende webshops op één plek, wat het een stuk makkelijker maakt als je op zoek bent naar woonitems. Door gebruik te maken van hun slimme zoekfilters maak je snel een paar selectiecriteria, die worden toegepast op hun uitgebreide assortiment. Dat scheelt je heel wat klikwerk!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.