logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De insiders

De insiders Jessica Goodman

Wanneer je start met lezen in dit boek is net het nieuwe schooljaar aangebroken. En die begint zoals de laatste 3 jaar met een herdenkingsdienst voor Sheila, de beste vriendin van Jill. Sheila is vermoord door haar vriendje Graham. Maar is Graham wel schuldig aan de dood van Sheila?

De insiders

De school waar Jill op zit is een prestigieuze school voor rijken. Wanneer je geluk hebt kun je via een beurs op de school komen, zoals bij Jill het geval is. Binnen de school bestaat een selecte groep leerlingen, ‘de insiders’. Wanneer je tot ‘de insiders’ behoort kom je op coole feesten en haal je hoge cijfers waardoor de universiteit naar keuze binnen handbereik is. Om bij ‘de insiders’ te worden toegelaten dien je een jaar lang opdrachten, zogenaamde ‘pops’, te doen. En dit gaat niet altijd zonder gevaar. Iedereen heeft wel iets waar hij angstig voor is. De laatstejaars, die de pops bedenken, hebben zo hun manieren om achter de grootste angst van de toekomstige insiders te komen. Denk hierbij aan een opdrachten zoals in een donkere ruimte te zitten terwijl je bang bent in het donker, of van een klif af duiken terwijl je hoogtevrees hebt.

De moord op Sheila

Eenmaal wat verder in het boek begint het verhaal wat meer te draaien om de moord op Sheila. Jill wordt benaderd door Rachel, een oud insider, die Jill om hulp vraagt om de waarheid te achterhalen. Volgens Rachel is Graham helemaal niet schuldig aan de moord op Sheila. Jill gaat op onderzoek uit en ze begint steeds meer te geloven dat Graham niet de moordenaar is. Maar wat is er dan gebeurt met Sheila? En wie was daarbij? Door het onderzoek wordt Jill aan het denken gezet. Ze is er zelfs niet meer zo zeker van of ze wel een ‘insider’ wil zijn. Maar moet ze haar toekomst op een universiteit van haar dromen op het spel zetten om de waarheid te achterhalen?


Ga direct naar De Insiders op BOL.com.

Recensie over De Insiders

Dit young adult boek is niet een boek vol actie, maar kabbelt een beetje voort, terwijl je wel geboeid blijft naar wat volgen zal. De onwetendheid over wie schuldig is aan de dood van Sheila, zorgt ervoor dat je door blijft lezen. Het is leuk om te lezen wat de groep vrienden allemaal meemaakt. Maar een echte spannende young adult thriller is het dus niet. Het boek lees fijn weg, alleen zit je soms wat lang in het hoofd van Jill. Maar voor de rest een lekker boek om mee op de bank te gaan zitten.

Score: 7


Informatie

Titel: De Insiders
Auteur:
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789026156762
Prijs: 16,99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.