logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Innr smart outdoor flex light


innr outdoor flex light

Nu we binnen hebben kennisgemaakt met slimme verlichting, is de buitenboel aan de beurt om aangepakt te worden met slimme lampen. En laten we eerlijk zijn: daar is net zo’n grote markt voor. Want hoe praktisch is het om de lampen te laten activeren als de zon ondergaat en rond een bepaalde tijd te dimmen, deze te koppelen aan een bewegingssensor en naar wens aan te pakken om een fijne zomeravond tot in de late uurtjes buiten door te kunnen brengen? Met slimme verlichting heb je alles in één! Wij probeerden de Innr flex light ledstrip color uit, een lichtslang van twee meter voor buiten.

Het uiterlijk

De Innr flexible ledstrip color is twee meter lang en is volledig met rubber afgewerkt. De achterkant is vlak en voorbereid om in de zes meegeleverde steuntjes geklikt te worden. Daaraanvast zit een fikse stroomkabel met adapter: deze is ongeveer drie meter lang, hoewel de adapter zelf vrij dicht bij de lamp zit. Die had ik persoonlijk juist in de buurt van de stekker geplaatst, zodat je de stroomkabel netjes kunt wegwerken. De strip zelf is buigbaar in één richting en is op die manier tegen een plafond of muur te bevestigen. Bij ons hangt hij recht boven de tafel op het terras. Zo kunnen we algemene verlichting aanhebben als we er niet zitten, met een gedimde beveiligingsmodus. Maar ook fel, voor wanneer we spellen spelen. En met zo’n strip is de hele tafel gelijkmatig verlicht. Ideaal!

Aansluiten

innr outdoor flex light in boom

Natuurlijk heeft Innr het liefst dat je deze lichtstrip koppelt aan de eigen Innr app, waarbij de lichtslang van updates en nieuwe firmware kan worden voorzien. Vanuit die app kun je ook verschillende schema’s instellen en de kleur bepalen. Maar… heb je een Philips Hue in huis, dan is het natuurlijk wel zo praktisch om al je lampen onder één dak te hebben en gebruik te kunnen maken van het Hue-platform. En dat kan gewoon! Nadat je de lamp met de stroom hebt verbonden is de lamp in een mum van tijd opgepikt door de Hue Bridge en kun je hem net als alle andere Hue-lampen bedienen. En heb je Hue gekoppeld aan Google Home? Dan kun je de lampen ook met je stem bedienen.

Details Outdoor Flex Light Colour

Twee varianten: 2 of 4 meter flexibele lichtstrip, Deze strip is geschikt voor buiten en is waterdicht afgewerkt. Let wel: onder water vindt-ie niet fijn! De strip kan 16 miljoen kleuren weergeven. Alles van fel wit tot warm wit, maar ook blauw, groen, paars en alles daar tussenin. Je kunt een Zigbee bridge en de INNR app gebruiken voor de bediening, maar de lamp is ook compatible met de Hue Bridge en daarmee is ook een koppeling met Google Assistent mogelijk.


Ga direct naar INNR Smart Outdoor Flex Light op BOL.com.

Recensie over INNR Smart Outdoor Flex Light

Deze lichtslang is speciaal ontworpen voor buitengebruik. De strip is verkrijgbaar in 2 meter of 4 meter, maar je kunt hem daarnaast ook nog uitbreiden met stukken van 1 meter. De slang is tamelijk flexibel, hoewel scherpe hoeken uit den boze zijn. Ook kun je ze maar in één dimensie buigen: opzij, dus niet naar boven of beneden. De kabel is lang genoeg om een fikse afstand te overbruggen, maar het echte converterblok zit naar mijn mening te dicht op de lichtslang. Zo is de kabel minder makkelijk weg te werken. De koppeling met Hue is natuurlijk briljant, met deze lichtslang hebt je een briljant alternatief voor de aanzienlijk duurdere variant van Hue zelf.

Score: 7


Informatie

INNR Smart Outdoor Flex Light
Adviesprijs: 53 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.