logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Informatieve boeken over techniek

De wereld om ons heen draait steeds meer over techniek. Computers, smartphones, robots, ze zijn zo dicht bij! Je kent vast wel iemand met een drone, misschien regel jij je lampen thuis al met je stem, zap je tussen zenders met bewegingen en ontdek je via een app wie er aan de deur staat. Onlangs zijn er drie interessante educatieve boeken over techniek verschenen, die ook nog eens bizar leuk zijn om te lezen!


Recensie over Robot

CooleSuggesties topper

Dit grote boek (het is zo groot als een A4-tje!) vind je van alles over robots. Ja, het informatieve boek Robot doet zijn naam absoluut eer aan. In een aantal hoofdstukken wordt je geleid door de opkomst van robots, robots in huis, op het werk, alledaagse robots, robothelden en zelfs extreme robots. Je ontdekt dat je robots hebt in alle vormen en maten, die voor heel veel verschillende doelen. Zo ontdek je dat die robots ook echt ontwikkeld worden naar die doelen en zich laten inspireren op veel verschillende bronnen. Van de natuur tot dieren, van mensen tot groteske monsters. Het boek Robot is ontzettend beeldend en maakt gebruik van ontzettend veel plaatjes en afbeeldingen. Echt diep gaat het dan ook niet op de techniek in: dit boek legt eerder het waarom uit, zodat je rustig verder kunt denken over de mogelijke toekomst van robots in ons leven. Het is een heel interessant boek om door te bladeren en je te verwonderen over al die knappe staaltjes techniek. Van stofzuigrobots tot gigantische vechtrobots: laat je inspireren in dit schitterend vormgegeven boek!

Score: 9


Ga direct naar Robot op BOL.com.

Informatie

Robot,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Holkema & Warendorf, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789000364954. Prijs: 18.99 euro.


Recensie over Hackers met hoedjes

Robots werken natuurlijk niet zo maar: die moet je programmeren, ontwikkelen en bedenken. Dat zou een hels karwei zijn zonder computers. Maar hoe werken die, en hoe leer je denken als een computer? Dat is precies wat Ines Duits je leert in het boekje Hackers met Hoedjes. Niet hoe je programmeert of hoe een computer met draadjes en chips in elkaar steekt, maar juist hoe het principe van een computer werkt. Hoe computerprogramma’s bedacht worden en welke principes er achter games of simulaties zitten. Zo leer je denken als een computer en zul je er ook beter mee leren omgaan. Het is namelijk een bepaalde manier van denken die je er voor nodig hebt, een logica waarmee programma’s in elkaar steken. Ieder informatief stukje bestaat uit twee pagina’s, aangevuld met illustraties. De tekst is eenvoudig en toegankelijk geschreven en geeft een mooi inzicht in de wereld van computers, programmeurs… en hackers! Na het lezen van dit boekje zul je dan wel niet kunnen programmeren, je zult wel eerder snappen hoe je een computerprogramma logisch in elkaar steekt.

Score: 8


Ga direct naar Hackers met hoedjes op BOL.com.

Informatie

Hackers met hoedjes,
Illustrator: Frank Landsbergen
Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds, 112 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789057124655. Prijs: 15.95 euro.


Recensie over Happy Time Offline

Happy Time Offline is juist een heel erg leuk boekje om dingen te doen zonder computer. Dat heb je natuurlijk ook nodig, even wat happy time offline! Dit boek is een echte offline survival guide voor leuke activiteiten waar meestal geen stekker of stroom aan te pas komt. De tips zijn heel divers, van het bezoeken van een toneelstuk tot het drinken van een kopje koffie of thee in een heel chique restaurant, maar ook met een verrekijker door je woonplaats lopen om nieuwe dingen te ontdekken of te bakken op gevoel (zonder recept!). Sommige tips zijn helemaal gratis om te doen, anderen wat duurder. Natuurlijk is ook niet alles even toegankelijk, maar als je eenmaal een aantal opties ter beschikking hebt, weet je ook hoe je kunt zorgen voor wat leuke happy time zonder beeldscherm. Het boekje is vlot geschreven, bevat korte tips en veel plaatjes. Sommigen zijn een beetje vergezocht, maar stimuleren wel om out of the box te denken!

Score: 8


Ga direct naar Happy Time Offline op BOL.com.

Informatie

Happy Time Offline,
Illustrator: nvt
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789024583430. Prijs: 15 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.