logo-liggend-wit-donkerblauw

Indrukwekkende trailer van Toen Ik Je Zag

De film Toen Ik Je Zag, naar de bestseller die Isa Hoes schreef over het leven met haar in 2010 overleden echtgenoot Antonie Kamerling, zal vanaf 2 maart 2023 in de bioscopen te zien zijn. De gebeurtenissen in de film komen uit haar leven en bevatten niet eerder vertelde perspectieven. Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber spelen de hoofdrollen in het liefdesdrama van regisseur Ben Verbong, die ook het scenario schreef.

Over de film

Acteurskoppel Bastiaan en Esther leidt op het eerste oog een droomleven. Ze krijgen allebei de ene na de andere fantastische rol aangeboden, wonen met hun twee kinderen op een idyllische boerderij en zijn nog altijd stralend verliefd op elkaar. Maar er is ook een kant aan hun leven die maar weinigen zien. De angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt, hebben een steeds grotere impact op hem en hun relatie. Uit alle macht probeert Esther om haar grote liefde en haar gezin op de rit te houden, maar de ziekte in Bastiaans hoofd laat zich maar moeilijk bevechten.

Bekijk de trailer van Toen Ik Je Zag

Boekverfilming

Isa Hoes over de keuze om haar boek te verfilmen: “Toen ik tien jaar geleden mijn boek uitbracht, had ik geen idee van de impact die het zou hebben. Ik kreeg enorm veel reacties van mensen die steun hadden aan mijn verhaal. Dat is mijn drijfveer. Ik hoop met ons verhaal op één of andere manier mee te helpen of inzicht te geven in een ziektebeeld dat helaas nog steeds een taboe is. Met deze makers durfde ik het aan. Zij begrijpen waar het om gaat: de liefde tussen twee mensen die – ondanks de ziekte, of misschien wel door de ziekte en zelfs na de dood – overeind bleef.”

Over de makers

De regie en scenario van Toen Ik Je Zag zijn in handen van Ben Verbong. In de jarenlange voorbereidingen van de film had hij vele gesprekken met Isa Hoes, waarbij ze hem steeds meer over haar jaren met Antonie vertelde. Verbong hoorde vooral een liefdesverhaal. “Ik wilde in geen geval een film over een ziekte maken”, vertelt hij. “Het zijn scènes uit een gewoon gezin die laten zien hoe hun geluk steeds meer ondermijnd wordt door een ongrijpbare ziekte. De vrouw probeert de grote liefde voor het gezin en voor elkaar te redden. Het moest vooral geen zware film worden, eerder hoopvol en troostend.”

Samen met Isa Hoes koos Verbong ervoor om de hoofdpersonages in de film de namen Esther en Bastiaan te geven, om Isa’s verhaal universeler te maken en om de naasten geen onderdeel van het drama te maken.

Toen Ik Je Zag is een productie van Nuts & Bolts Film Company en Dutch FilmWorks verzorgt de distributie. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.