logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: In soldatenlaarzen, James Patterson

In soldatenlaarzen is een samenwerking tussen James Patterson en Matt Eversmaan, waarin ze een aantal waargebeurde verhalen op papier zetten van soldaten uit het Amerikaanse leger. Daardoor krijg je een uniek kijkje achter de schermen en hoe het echt is om lid te zijn van het Amerikaanse leger. James Patterson ken je natuurlijk van zijn vele actiethrillers, Matt Eversmann is een voormalige Army Ranger met de bekendheid van Black Hawk Down.

Dienstbaarheid

Mannen en vrouwen die in dienst zijn van het Amerikaanse leger hebben allemaal hun unieke ervaringen. In het boek In Soldatenlaarzen beschrijven ze hun persoonlijke ervaringen over het strijdtoneel. De spanning om in een oorlogsgebied te verkeren, om iedere dag weer te overleven en door gekomen… en de onzekerheid dat diezelfde dag snel kan aflopen in chaos. En het besef dat die dag net zo goed je laatste kan zijn!

Echte verhalen

Mannen en vrouwen uit elke tak van het Amerikaanse leger vertellen over hun ervaringen, van pantsertechnici en tankcommandanten, gevechtsmedicijnen en vluchtverpleegkundigen, psychologische agenten en vrachtwagenchauffeurs. Hoe voelde het voor hen om uit vliegtuigen te springen, om met laarzen aan te zijn de grond, om te schieten en beschoten te worden, en om te erkennen dat ze misschien nooit meer terug naar huis zullen komen? Wat bezielde hen om enorme obstakels te overwinnen en dagelijkse overwinningen te behalen, zowel in het oorlogsgebied als aan het thuisfront?


Ga direct naar In Soldatenlaarzen op BOL.com.

Recensie over In Soldatenlaarzen

In Soldatenlaarzen is een boeiende verzameling ervaringen uit de eerste hand van voor, tijdens en na de oorlog. De verhalen worden verteld in de woorden van militaire veteranen met verschillende achtergronden en expertise. Het zijn daardoor uiteenlopende (soms tegenstrijdige) verhalen vol ervaringen, meningen en bevindingen en leveren daardoor een unieke verzameling van 50 jaar legerervaring. Deze verhalen schetsen een beeld van hoe het werkelijk is om aan de frontlinies van de Amerikaanse strijdkrachten te dienen.

Score: 8


Informatie

Titel: In Soldatenlaarzen
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij VOLT
Aantal pagina’s: 424
Type boek: Paperback
ISBN: 9789021464398
Prijs: 23.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.