logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Spirit Animals 5: Wie kun je vertrouwen?

spirit animals 5

In de magische wereld van Spirit Animals begin je meteen bij een spannend feit: de kwaadaardige zilverrug gorilla Kovo zit nog steeds gevangen in zijn woestijn, maar voor hoe lang? Zijn handlangers hebben inmiddels weer contact met hem, zo veel is duidelijk. Het zal dan ook een kwestie van tijd zijn voor Kovo uit zijn gevangenis weet te ontsnappen, zo lijkt het. Ondertussen hebben de mensen te maken met een andere uitdaging: de Veroveraars winnen aan terrein. Er is bovendien een geheimzinnige mist ontdekt die de band tussen de mensen en hun totemdieren lijkt te verbreken… een grote ramp!

Koningsoctopus

In hun strijd tegen de Veroveraars en De Verslinder moeten ze hulp inschakelen. Samen met hun magische totemdieren zullen onze vrienden het namelijk niet redden. Bijvoorbeeld de hulp van de Koningsdieren, de machtigste dieren op aarde. Dat zou echt een uitkomst zijn! Een van hen, de octopus Mulop, heeft via visioenen contact opgenomen met Conor en Lenoli, als een soort uitnodiging. Een grote eer, maar wel eentje die ze met de nodige voorzichtigheid aanpakken. Voor ze de leeuw willen trotseren gaan ze eerst op zoek naar nieuwe totemdieren, zodat hun eigen aanhang wat sterker en groter is.

Lastig doel

Tot overmaat van ramp blijkt het steeds moeilijker om hun doel te bereiken. Er lijkt een verrader in hun midden te zijn. Maar wie, en waarom? Een stortvloed van argwaan gaat door het groepje mensen heen, dat bijna hun hechte band verbreekt. Terwijl die vriendschap juist een ontzettend grote kracht is die ze zeker nodig zullen hebben.

Spirit Animals

Spirit Animals is een spannende serie over mensen die een magische band kunnen beginnen met speciale dieren, hun totemdieren. Samen met die dieren vormen ze een geduchte tegenstander, dat kun je je  wel voorstellen. Helaas zijn er altijd gevaren in derwerld die ze het hoofd moeten bieden. De namen van de personages doen een beetje Afrikaans aan, wat het geheel nog een exotischer tintje geeft. De avonturen zijn spannend, het verhaal origineel. 

Informatie

Spirit animals 5: Wie kun je vertrouwen? Brandon Mull
uitgeverij Leopold, 164 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789025870843


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.