In elke boom hoort een kerstster


Ruim driekwart van de Nederlandse huishoudens zet elk jaar een Kerstboom neer, blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT). Uit onderzoek blijkt ook dat een “echte” boom in populariteit toeneemt.

De Kerstboom optuigen behoort tot een echte familie Kersttraditie; van eigen gemaakte versieringen, tot themabomen – alles is mogelijk. Naast de Kerstboom is ook de Kerstster een onmisbaar Kerstitem. Waarom niet beide onmisbare Kersttradities met elkaar combineren? Een gedecoreerde Kerstboom, maar dan net iets anders: hang (rode) Kerststerren in de Kerstboom! Bovendien past het helemaal in de trend van “echt”; haal de natuur in huis.

De kerstster hang je los in de boom. Brand de afgeknipte steel even dicht boven een kaarsvlam of houd ‘m in kokend water. Zo blijft de kerstster een paar weken mooi.

Kies voor een echte knallende look voor een witte Kerstboom. Opvallen gegarandeerd!

Verzorgingstips voor de kerstster

Kerststerren zijn sterk en hebben niet veel verzorging nodig. Toch moeten bij de aankoop en verzorging ervan een paar basisregels worden nageleefd, zodat de planten goed gedijen en zo lang mogelijk meegaan.

Met de volgende tips zullen de kleurrijke bloemen niet alleen op het Kerstfeest, maar ook met Pasen nog schitteren. In de loop van de maanden verandert de ster door zijn natuurlijke groei in een decoratieve groene plant, die zelfs in de zomer nog aantrekkelijk kan zijn.

Verzorg de Kerstster met liefde!

Ondanks haar naam, houdt de Kerstster niet van winters weer. Kou en tocht kunnen voor problemen zorgen. Hoewel de planten kleine veranderingen in temperatuur prima aankunnen, voelen ze zich het meest comfortabel bij een temperatuur tussen de 15°C en 22°C. Direct zonlicht en tocht moeten worden vermeden.

Geen ‘natte voeten’ door water in de onderzetter: geef de plant pas water als de aarde bijna droog is en gebruik bij voorkeur lauwwarm water.
Geen meststoffen tijdens de bloeitijd: daarna geeft u de plant maandelijks een oplossing met voedingsstoffen.
Het volgende jaar krijgt de plant alleen gekleurde dekbladeren, als hij meerdere weken minstens 12 uur per dag compleet donker staat. Een grote kartonnen doos kan voor de vereiste ‘korte dag’ zorgen.

Meer informatie: http://www.stars-for-europe.com/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.