logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: In de tuin van Monet, Kaatje Vermeire

De schilder Claude Monet heeft heel wat invloed gehad op de kunstwereld. Hij was een van de vernieuwers in het begin van de twintigste eeuw, waarbij hij gerekend wordt tot de grondleggers van het impressionisme: het vluchtig schilderen van mensen en omgevingen, waarbij kleur en gevoel een grotere rol krijgen dan vorm en details. Kaatje Vermeide maakte het geweldige boek De Tuin van Monet, waarin je Monet door de jaren heen meemaakt.

Vluchtige loopbaan van Monet

In De Tuin van Monet krijg je de volledige levensloop van Monet te zien en te lezen, in korte zinnen en bovendien aan de hand van de schilderijen die hij in de loop der jaren heeft gemaakt. Die laten namelijk perfect zien wat er allemaal speelde in zijn leven. Op ieder schilderij krijgt de maker trouwens ook een kleine rol – hij is vrijwel overal in zijn eigen schilderijen te zien. OP kunstige wijze is hij op die manier in het verhaal verwerkt.

Leven en werken

Het leuke van dit boek is wel dat niet alleen zijn kunstwerken ruim aandacht krijgen, maar vooral ook het leven van de inmiddels overleden schilder. Zijn gevoelens en beeweegredenen om te schilderen zoals hij deed krijgen steeds een prominente plek in het boek. Daardoor is het niet zozeer een voorleesboek geworden, maar bijna een filosofisch werk, dat de gedachtes van Monet onder woorden brengt.

Ga direct naar In de tuin van Monet op BOL.com.


Recensie over In de tuin van Monet

Het is lastig dit boek een plekje te geven in de kast. Hoort het bij prentenboeken, informatieve boeken of juist bij de kunstboeken? Eigenlijk bij alledrie, maar dat kan natuurlijk niet. Aangezien het verhaal niet echt voor jonge kinderen is, is het vooral een mooi boek voor jonge geinteresseerden in de kunstwereld, maar ook voor volwassenen is het een interessante kijk in de wereld van deze wereldberoemde impressionist.

Score: 8


Informatie

In de tuin van Monet,
Illustrator:
Uitgever: Leopold, 32 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789025878221. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.