In de ban van de minipan bij Le Creuset

Individuele porties zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Zelfs in restaurants zien we minipannetjes op tafel verschijnen met kleine stoofgerechtjes, soepen en pâtés. Le Creuset introduceert nu ook een miniwok van geëmailleerd gietijzer. Dit decoratieve pannetje kan met of zonder glazen deksel geleverd worden. Het is ideaal voor het serveren en bereiden van snelle Aziatische wokschotels maar ook voor pasta’s en rijstschotels. Bovendien ziet het er stijlvol en origineel uit op tafel. De mini wok is een nieuwe aanvulling op een hele serie minipannetjes in zowel geëmailleerd gietijzer als aardewerk.

Gietijzer
De gietijzeren minipannetjes van Le Creuset hebben een kleine restyling ondergaan. Ze hebbennet als hun grote broers, een metalen knop. Daardoor zien ze er wat professioneler uit dan met het kunststof knopje, ze zijn ook bestand tegen hogere temperaturen. Je koopt de mini’s in acht verschillende kleuren. Aan dit assortiment heeft zich nu de mini wok toegevoegd in 2 kleuren: zwart en rood.

Prijs gietijzeren wok (Ø 23) v.a. 79 euro
Prijs gietijzeren ministoofpannetje (Ø 10 cm) 47 euro

Aardewerk
De serie aardewerken minipannetjes is intussen uitgegroeid tot zestien verschillende kleuren. Omdat ze zo populair zijn, heeft Le Creuset naast de standaard 10 cm nu ook pannetjes van 6, 8 en 14 cm in het assortiment opgenomen. Bovendien is er een echte miniterrine voor pâtés en een minisoepterrine. Samen met eierdopjes, minischaaltjes en -pannetjes genoeg om een (poppen)huis te vullen.

Prijs ministoofpannetjes: 14cm 29,90 euro, 10cm 16,90 euro, 8cm 29,90 (per3), 6cm 11,90 euro
Prijs miniterrine 11 cm 29,90 euro, minisoepterrine 17,90 euro, minischaaltjes 10 cm 5,90 euro

Mini’s of Mig’s (mini for the big) zijn zeer veelzijdig: je kunt er hapjes, stoofschotels, taartjes, terrines, soep, of ragouts in bereiden en uit serveren. Het leukste is uiteindelijk de vrolijke presentatie op tafel. Je kunt ze gebruiken in de oven, de grill en de magnetron, maar kunnen ook gerust in de vriezer. Het aardewerk is duurzaam: het wordt niet mat en barst of krast niet. Het materiaal kan worden gebruikt bij temperaturen van -18 graden tot +260 graden en kan zelfs rechtstreeks vanuit de vriezer in de oven. Door het dubbel geëmailleerde oppervlak zijn ze gemakkelijk te reinigen en absorbeert het materiaal geen geuren of aroma’s.

Le Creuset producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels. Voor meer informatie: www.lecreuset.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.